Zábřežský trenér Jiří Balcárek poslal na umělý trávník rozestavení 4-1-2-3, které nakonec slavilo úspěch. Ostatně po celý zápas se bylo na co dívat, obě mužstva předvedla snaživý výkon, stále se na hrací ploše něco dělo v blízkosti obou branek, takže se diváci v žádném případě nenudili.

V 10. minutě to byli hosté, kteří jako první dotáhli svoji akci až do gólového zakončení, když se po přihrávce Miloslava Kulíška trefil Martin Bačík. Tentýž hráč se o deset minut později postaral i o druhý gól, kterému předcházela nádherná střela Marka Šichora a stejně nádherný zákrok domácího gólmana Uvízla, který míč sice bravurně vyrazil, ale dobíhající Martin Bačík vyražený míč hlavou umístil do branky.

Ve 25. minutě se prosadil Jeřábek, ale v samostatném úniku trefil jen tyč. Ve 34. minutě se snažila o skórování domácí posila Nuc, jeho pokus Bárta v klidu kryl.

Těsně před koncem první půle ještě vytáhl zábřežský gólman tvrdou střelu z pod břevna. V 50. minutě domácí z blízka minuly branku hostů, stejně dopadl Martin Bačík o pět minut později na druhé saně.

V 60. minutě nádhernou střelu Martina Bačíka zastavila tyč a za čtyři minuty pronikal Patrik Hojstrič do pokutového území a za faul se pískala penalta, kterou proměnil kdo jiný než opět Martin Bačík.

V 73. minutě se dočkali branky i domácí, když se ve vápně individuálně uvolnil Hrubý a skóroval střelou na vzdálenější tyč.

O pět minut později vedli hosté opět tříbrankovým rozdílem, Marek Šichor vystřelil, míč tečovali zadáci domácích a míč skončil v brance. Do listiny střelců se mohl zapsat i střídající Martin Kendashki, ale jeho průnik do pokutového území zakončený střelou včasným vyběhnutím zmařil brankář.

V 87. minutě dosáhli domácí branky střelou Pavla Švajdy, když celé akci předcházel ofsajd hned dvou hráčů. Těsně před závěrečným hvizdem ještě Marek Kamisch eliminoval povedenou střelu domácích, ale na konečném výsledku 2:4 se již nic nezměnilo.

„Pořád to bereme jako přípravu. Prozatím nehrajeme na výsledek. Zkoušíme trochu jiný způsob hry. Je to hodně ofenzivní, ale riskantnější směrem dozadu. Musí si to sednout. Zatím děláme hodně individuálních chyb. Ale v zápasech jsou situace, kdy je potřeba víc riskovat a je dobré si to vyzkoušet,“ poznamenal trenér Uničova Miloslav Machálek ke hře se třemi obránci, kterou Uničov v zimní přípravě zkouší praktikovat.

Autor: Jiří Nevrkla

SK Uničov - SK SULKO Zábřeh 2:4 (0:2)

Branky: 73. Hrubý, 87. Švajda – 10., 20. a 64. Bačík, 78. vlastní.
Zábřeh: Bárta (46. Kamisch) – Moravčík (46. Soušek), Šalamoun, Panov (46. D. Barcal), Kulíšek – Pelan- Šichor, Laštůvka – Michalčák (46. Pospíšil), Bačík (76. Kendashki), Hojstrič. Trenér: Jiří Balcárek.
Uničov: Uvízl (46. Studený) - Novosad, Vejvoda, Fiala - Šimeček, Kyselý, Juřátek, Koutek, Krč - Hrubý, Jeřábek. Střídali: Švajda, Řehák, Nuc. Trenér: Miloslav Machálek.