Jeho výkon je o to víc pozoruhodný, neboť tento kousek stihl během pouhých patnácti minut druhého poločasu. V samotném závěru už protivník pouze stačil snížit.

„Kluci v kabině byli docela překvapení. Mně se něco takového podaří jednou za čas, zkrátka mám najednou záblesk a musím dopředu. A asi jsem byl tentokrát hodně dobře naladěný,“ řekl na úvod se smíchem Vojtěch Kneifel, jenž v Lošticích působí na pozici stopera.

„O půlce mi však trenér řekl, že zkusíme zariskovat a já půjdu na střed zálohy hrát defenzivního, ale spoluhráči ihned věděli, že všechno bude jinak. Táhlo mě to pořád dopředu,“ pokračuje hrdina nedělního střetnutí.

O víkendu tak zdvojnásobil své letošní střelecké konto. Jeho předchozí hattrick má potom ještě razítko I. B třídy.

„To budou tak dva roky zpátky v nižší soutěži. Tehdy jsem na začátku podzimu hrál na hrotu, kde se mi docela dařilo. Tam jsem měl těch hattricků za sebou hned několik,“ vzpomíná s úsměvem Vojtěch Kneifel.

Zatím poslední zápas Loštic s Náměští se poté pro domácí fotbalisty dlouho nevyvíjel zcela optimálně, a kdyby o půlce vedli hosté o tři čtyři branky, asi by se nikdo nedivil.

„Dělali jsme chyby, i já tam vyrobil jednu hrubku. Zlom ale nastal o přestávce v kabině, kdy jsme si řekli pár věcí, jak chceme hrát a nakonec se nám povedlo utkání zvládnout,“ byl rád kapitán Loštic.

Kromě výhry mohla domácí těšit také nejvyšší návštěva kola, když na sváteční duel dorazily více než dvě stovky diváků.

„Naši fanoušci jsou výborní, jezdí s námi i po hřištích soupeřů. Podporu máme opravdu nadstandardní. Navíc vzhledem k Velikonocům bylo potom v pondělí volno. Lidi zkrátka přišli na fotbal, na pivo a na klobásu, tak to má být,“ ocenil loštické obecenstvo Vojtěch Kneifel.

Malá obec nedaleko Mohelnice, která je známá především výrobou tradičních tvarůžků, zkrátka fotbalem žije, což krásně vystihuje i skutečnost, že v obci působí hned tři mužské celky. Takovou základnou se většinou nemohou pochlubit ani daleko větší kluby.

„Máme tady prostě skvělou partu, na nic si nehrajeme. Po zápase si dáme pivko, posedíme, pokecáme. Kamarádi, jak se patří. Scházíme se i mimo fotbal, třeba když je potřeba udělat nějakou brigádu. A jakmile tu zdejší pohodu vidí kluci z okolí, za půlroku už chtějí hrát v Lošticích,“ prozradil na závěr s úsměvem Vojtěch Kneifel.

Velké Losiny - Jeseník 1:3
Učitel Vavrač po konci v Jeseníku pálí za Mikulovice. Stíhá i "zakázaný" futsal