„Jsem za ten zápas rád, protože jsme předtím hráli pouze s celky z nižší soutěže. Pomůže nám to do jarních bojů, protože jsme si uvědomili, že to takhle nepůjde a budeme muset přidat v tréninku i v těch zápasech,“ začal šumperský kouč Bohdan Hecl.

Třetiligový celek se dostal v prvním poločase do dvoubrankového vedení. Nejednalo se však o fotbal na jednu bránu.

„Vázla nám organizace v zadních řadách, kde jsme dělali až dětské hrubky. Na druhou stranu tam byly pasáže hry, kdy jsme byli vyrovnaným týmem a vytvořili jsme si zajímavé situace. Měli jsme tam hodně rohů. Nebylo to tak, že bychom se bránili, spíš jsme měli problémy s přepínáním z útočné fáze do obranné. To nám dlouho trvalo,“ hodnotil samotné utkání Hecl.

Velké Losiny (ve fialovém). Ilustrační foto
Trenér Velkých Losin Mika: Byl to z naší strany balet a imitace soubojů

Ve druhé půli snížil celek z podhůří Jeseníků díky trefě Podhorného na 2:1. Jenže nadějný výsledek nevydržel. Hráči Jiskry se do konce zápasu prosadili ještě dvakrát.

„Rýmařov nám rychlým přechodem dělal problémy,“ viděl sílu soupeře Hecl.

„Jsem rád, že se hrálo na trávě, i když jsme na ní ještě ani jednou netrénovali,“ pokračoval s tím, že tuší, že rovněž první jarní kolo divize v Hranicích se odehraje na přírodním podkladu.

Tam se představí Šumperk už v sobotu v 15 hodin.

„Generálka odkryla naše slabiny a máme týden na to se nějak zmobilizovat,“ zakončil Hecl, který rovněž prozradil, že ve hře je stále posílení kádru. Vše by se mělo vyřešit po víkendu. Se svým soupeřem v prvním ostrém zápase tohoto roku loni prohráli šumperští hráči 2:5.

Hokejisté Šumperku (v modrém) porazili na domácím ledě Písek 6:0.
Draci doma válí, Písek rozdrtili na prach

Šumperk – Rýmařov 4:1 (0:2)

Branka Šumperka: Podhorný.

Šumperk: Kreizl – Olejník, Horák, Smrž, Zrník – Bernard, Ševčík – Nízký, Rozsíval, Podhorný – Nimrichtr. Střídali: Malínek, Tran Ji. Trenér: Bohdan Hecl.