„Před zápasem bych bod asi bral, protože jsem si vědom síly soupeře, ale vzhledem k průběhu nakonec cítím trochu zklamání a ztrátu, protože jsme opravdu měli řadu velkých šancí. Chtěli jsme dnes hrát otevřený fotbal pro diváky a od začátku hrát aktivně," řekl krátce po skončení sobotního duelu trenér Zlatých Hor Milan Biedrava.

A domácí na soupeře opravdu vletěli. Hned ve 2. minutě šel sám na gólmana Charalambidis, udělal mu kličku, jenže míč směřující do prázdné brány na poslední chvíli stoper Určic odklidil do bezpečí.

Stejný hráč Zlatých Hor prověřil pozornost gólmana soupeře znovu po půlhodině hry, na druhé straně pak kontroval nebezpečným pokusem Los, jehož šance skončila jen těsně mimo domácí svatyně.

Ve 39. minutě pak Charalambidis vysunul Plháka, který s přispěním teče jednoho z určických obránců zajistil svému celku těsný náskok.

Z vedení se však celek z Jesenicka příliš dlouho neradoval, když krátce po zahájení druhé půle jinak vynikající domácí stoper Karlík neodkopl balon ze šestnáctky a po souboji s protihráčem, odpískal sudí penaltu, kterou hosté proměnili.

„Ve druhé půli byla již hra docela ovlivněna špatným terénem, když se nad hřiště přehnal velký liják," řekl dále Biedrava.

Své by o tom mohl vyprávět například smolař večera Charalambidis, když jeho další tutovku po akci Plháka zbrzdil právě podmáčený trávník.

Poslední slovo tak nakonec mohli napsat v 80. minutě hosté, jejichž hlavičku však lapil pozorný gólman Švrčina.

„Celkově si myslím, že na začátek to bylo velice kvalitní utkání z obou stran, které přineslo hodně šancí. Na tom jsme se ostatně shodli i s mým protějškem na lavičce Určic," doplnil Biedrava.

„Mně opravdu nezbývá nic jiného, než souhlasit. Vzhledem k potížím s počasím to byl zápas opravdu solidní. Hra byla vyrovnaná, každé z mužstev si vytvořilo několik šancí a dělba bodů je zcela zasloužená," přidal se s hodnocením trenér Určic Evžen Kučera.

„Dá se říct, že pro nás je bod dokonce jako výhra. Ještě v pátek jsme totiž nevěděli, zda vůbec k zápasu odjedeme, máme velkou marodku, k tomu jsme neměli dotaženy některé přestupy a měli jen osm hráčů, takže já jsem s remízou velice spokojený," dodal kouč hostů.

FK Zlaté Hory – Sokol Určice 1:1 (1:0)

Branka Zlatých Hor: 39. Plhák – 50. Los (p.k.).
Zlaté Hory: Švrčina – Pluhařík, Škoda, Karlík, Plhák – Dočekal, Hoffmann, Minka, Petroš (75. Zálešák) – Charalambidis, Brückner (87. Madejczyk).
Určice: Nejezchleb – Pospíšil, Vaněk, Petržela, Javořík – Matoušek, Los, Holý (90. Pavel), Hochman – Bodák, Halouzka (75. Dresler).