„Hlavně mi spadl obrovský kámen ze srdce, že jsme vyhráli, ale kluci asi nechtějí, abych příští rok trénoval, protože to, co jsem dnes na hřišti viděl, jsem nezažil celou jarní část a možná ani během minulé sezóny,“ prozradil na úvod hodně vyčerpaný šumperský kouč Bohdan Hecl.

„Tolik gólovek, co jsme nedali, je doslova už neumění, gólman Kozlovic byl sice výborný, ale divizní hráči by si měli s takovým množstvím šancí poradit lépe. A k tomu navíc neuvěřitelné chyby našich stoperů, to se opravdu nevidí, i když to přičítám tomu, že na ně dolehl tlak, kdy stále hrajeme o záchranu,“ pokračuje Bohdan Hecl.

Po trochu rozpačitém úvodu, kdy několikrát zahrozili hosté z Přerovska, převzali domácí fotbalisté iniciativu, měli tři gólovky, ale žádná z hlaviček se neujala, jednou Šumperk nastřelil břevno.

Ve 37. minutě navíc uháněl po levé straně sám na bránu jeden z domácích borců, jenže trefil pouze nohy kozlovického brankáře.
I přes šumperskou aktivitu však paradoxně udeřilo na druhé straně, když Marcel Krayzel špatnou rozehrávkou doslova daroval míč soupeři a Lukáš Kaďorek pohotově přehodil vybíhajícího gólmana Kreizla – 0:1.

Domácím se pak ještě do přestávky podařilo srovnat. Po centru Rýznara si v šestnáctce navedl míč na střelu kapitán Lukáš Horák a přesnou ranou po zemi k tyči dal na 1:1.

Druhé dějství bylo následně především hrou na jednu bránu, tu Kozlovickou. Šumperk odstartoval tuto část sérií několika rohových kopů a jeho převaha brzy vyústila ve vedoucí trefu.

Centr Erika Kotzmanna přesně našel Jiřího Bernarda, jenž z bezprostřední blízkosti nekompromisně zajistil svému mužstvu náskok.
Po tomto momentu hosté doslova vyklidili pole a kromě jedné standardky dlouhou dobu nic kloudného na hřišti nevymysleli, tempo hry diktoval Šumperk.

V 66. minutě prošel až do šestnáctky Jakub Můčka, jeho pokus ale zamířil jen těsně vedle vzdálenější tyče, záhy z druhé strany zahrozil agilní Rozsíval, pak domácí po rohu z ostrého úhlu trefili tyč.

Dvoubrankové vedení zajistil Šumperku až v 71. minutě nejlepší střelec mužstva Filip Rozsíval, když do sítě uklidil Ševčíkův centr – 3:1.
O pár okamžiků později se vytáhl kozlovický brankář Roman Konečný, který vytáhl zákrok odpoledne proti hlavičce Podhorného, potom se propracoval k nebezpečné střele Lukáš Horák, po něm hlavičkoval opět Podhorný, následně další tutovku zazdil smolař Rozsíval.

A domácí jako by tímto urazili fotbalovou štěstěnu. V 85. minutě totiž Daniel Španihel namazal do brejku protivníkovi a Lukáš Kaďorek svou druhou trefou v utkání snížil na 3:2 a začalo drama.

Závěrečnou snahu hostů o vyrovnání mohl definitivně utnout Filip Rozsíval, tomu však víc jak jeden gól v tomto duelu nebyl dopřán, v 87. minutě nedal samostatný únik, když se mu nepodařilo obejít kozlovického gólmana.

„Těch šancí jsme zahodili opravdu spousty, ale byl jsem dnes přesvědčen, že druhý poločas budeme mít více sil než soupeř, což se vlastně potvrdilo, hosté sází na zkušenost, my máme mladý tým a každý zápas na jaře je pro nás takové play off. Potom se někdy stane, že to vyústí v takový průběh, dnes to byly opravdu nervy,“ dodal šumperský Bohdan Hecl.

„Ze začátku jsme si vytvořili nějaké šance, potom nás Šumperk tak od dvacáté minuty zatlačil, přežili jsme pár možností soupeře, abychom šli do vedení my, jenže si záhy necháme dát hloupý gól do šatny, kdy jsme nebyli příliš důrazní,“ mrzí kozlovického kouče Kamila Štěpaníka.

„Kdybychom o půlce vedli jedna nula, tak by se nám lépe dýchalo, jenže domácí otočili skóre a potom byli jednoznačně lepší. My jsme vůbec nedostupovali hráče, špatně jsme bránili a nebýt gólmana Konečného, dostali jsme daleko víc gólů, neskutečně nás podržel. I z toho všeho negativního se nám ke konci podařilo po chybě domácích udělat ze zápasu menší drama. A kdybychom vyřešili lépe několik finálních přihrávek, dalo se tady remizovat,“ řekl dále trenér Kozlovic.

„Ale s výkonem ve druhé půli nemohu být vůbec spokojený. Co jsme předváděli od druhého šumperského gólu, je opravdu trestuhodné,“ dodal závěrem Kamil Štěpaník.

FK Šumperk – FC Kozlovice 3:2 (1:1)

Branky: 45. L. Horák, 56. Bernard, 71. Rozsíval - 39. a 85. Kaďorek. Rozhodčí: Šištík - Částečka, Matějek. ŽK: Španihel – Michal Král, Šolín. Diváci: 160.
Šumperk: Kreizl – Můčka, Španihel, Krayzel, Kotzmann – Bernard, Nimrichtr (63. Ševčík) – Rýznar (68. Jurásek), Rozsíval, Podhorný (76. Novák) – L. Horák. Trenér: Bohdan Hecl.
Kozlovice: Konečný – Petráš (46. Střelec), Michal Král, Tomčík, Šolín - Kaďorek, Martin Král, Schlehr, Makowski (61. Zach), Kyselák – Přikryl. Trenéři: Roman Matějka, Kamil Štěpaník.