„Možná to bude znít opravdu divně, ale do takové sedmdesáté minuty jsme předváděli dobrý fotbal, kdy jsem mohl být s naším výkonem spokojený. Hráli jsme hodně vysoko, napadali a výborně dostupovali hráče soupeře,“ konstatoval trenér Šumperku Zdeněk Opravil.

„Musíme se však naučit hrát fotbal odzadu, snažit se lépe kombinovat a nehrát na náhodu, kdy potom uděláme chybu při prvním dotyku s balónem, dostaneme se pod tlak a protivník toho využije. Stále máme ale čas, abychom tyto nedostatky do začátku soutěže odstranili,“ řekl dále kouč divizního týmu z podhůří Jeseníků.

Opava tentokrát využila snad každou větší šanci a soupeři dala lekci z produktivity, naopak Šumperk zůstal podruhé v přípravě střelecky na nule.

Draci slaví gól v sobotním utkání proti Litoměřicím
Skvělá práce! Hokejisté Šumperku vynulovali vedoucí Litoměřice

„Střelecké příležitosti si dokážeme vypracovat, dnes jsme jich měli celkem dost, bohužel vepředu mi chybí větší agresivita a chuť dát gól. I když na druhou stranu se asi znovu projevila únava, naše dosavadní tréninky jsou hlavně o běhání,“ vysvětluje lodivod hostů.

Navíc opět se Šumperk představil v hodně omlazené sestavě bez řady opor, k tomu závěr zápasu po zranění zkušeného Jana Nimrichtra dohrával pouze v deseti.

„Za stavu tři nula jsem některé kluky stáhl ze hry, Honza potom měl tržnou ránu na hlavě, takže jsme dohrávali v oslabení a domácí přidali další tři góly. Mohli jsme dostat i víc, ale ten konec opravdu už moc neřeším,“ popsal nepovedený závěr Zdeněk Opravil, který se přesto snažil hledat hlavně pozitiva.

„Měl jsem možnost vidět, jak pracují v zápase mladí kluci. Nechyběla tam rychlost, myslím, že se s tím poprali docela statečně. Pokud budeme takto pokračovat, věřím, že se dostaví i výsledky. Stále se jedná jenom o přípravu, ale rozhodně pro sebevědomí už bychom chtěli urvat konečně i nějakou výhru,“ přeje si závěrem Zdeněk Opravil.

SFC Opava B – FK Šumperk 6:0 (2:0)

Šumperk: Pitron – Matura, Smrž, Liďák, Bouchal – Musílek, Nimrichter, Lavrovič – Červenák, Podhorný, Žák. Střídali: Kmínek, Krézek, Barčík, Hegner. Trenér: Zdeněk Opravil.