Před tímto zápasem nasbírali oba protivníci v divizi shodně po patnácti bodech, domácí i hosté tedy měli o patřičnou motivaci postaráno, když úspěch v podobě výhry znamenal udržení kontaktu s horní polovinou tabulky.

Jeseníku proti Novým Sadům citelně scházel David Macura, který laboruje s kolenem, obejít se však lázeňský tým musel i bez Petra Navrátila, jenž vinou zraněného kotníku nedohrál předchozí duel v Hranicích. Pro oba jmenované tak podzimní sezona předčasně skončila.

Olomoucký celek následně dorazil do Jeseníku s vizitkou mužstva, které v minulých třech kolech neztratilo ani bod, čímž dává zapomenout na nepovedený vstup do soutěže.

A svou současnou dobrou formu mužstvo trenéra Karla Trnečky naplno potvrdilo i na půdě nováčka.

Šance na dobrý výsledek se domácím hráčům zhroutily již během prvního poločasu, celek hostů v této části udeřil hned pětkrát, když nekompromisně trestal jesenické chyby.

Nové Sady odstartovaly destrukci svého protivníka již ve 2. minutě, ve které se po centru zprava prosadil Schlimbach, aby o deset minut později Banasik ze třiceti metrů napřáhl a vymetl šibenici.

A aby toho nebylo málo, v 15. minutě po faulu na Alexu proměnil Šuba penaltu. Následně si svůj druhý zásah v tomto utkání připsal Schlimbach a těsně před přestávkou zvyšoval na 0:5 z pohledu domácích Režný.

„Soupeř zkrátka z každé šance dal gól. Zase jsme bohužel inkasovali hned v úvodu, a když pak prohráváte během čtvrthodiny nula tři, to je už hodně těžké," prozradil Deníku domácí kouč Petr Ševčík.

Teprve po přestávce se dostal Jeseník zpět do hry a ukázal, že fotbal hrát umí, všechno to však již bylo v době, kdy Nové Sady už nemusely hrát naplno a mohly si v klidu užívat svůj jednoznačný náskok.

V 54. minutě se po hezké akci dostal míč k volnému Vavračovi, který přízemní střelou z hranice šestnáctky poprvé potěšil domácí diváky.

Druhý poločas sice přinesl vyrovnanější průběh, přesto lázeňský tým znovu inkasoval v 69. minutě, když jesenická obrana odvrátil rohový kop, ale míč se vrátil do šestnáctky, kde zůstal volný Schlimbach a dovršil svůj hattrick.

Později hosté přidali sedmý úder, z brejku dvou hráčů dával na 1:7 Banasik. Poslední slovo přesto patřilo Jeseníku, kdy krutou porážku alespoň kosmeticky upravil po nahrávce Kysely Adam Bříza – 2:7.

„Bohužel jsme možná trochu doplatili i na absenci našich klíčových hráčů, kteří nám teď chybí, s mužstvem to docela zacloumalo. Nemáme tak široký kádr, takže už vyhlížíme konec podzimu, abychom se mohli dát trochu do kupy," dodal po nevydařeném klání jesenický Petr Ševčík.

Trnečka: Sedm gólů si Jeseník nezasloužil

„Nám se nebývale vydařil první poločas, zkrátka do čeho jsme kopli, tak z toho byl gól, navíc v patnácté minutě bylo prakticky rozhodnuto, i když stát se může cokoliv, ale pro domácí to za stavu nula tři muselo být opravdu hodně těžké," konstatoval trenér Nových Sadů Karel Trnečka.

„Snažili jsme se o důrazný pressink a z toho jsme potom získávali spoustu míčů, ve druhé části jsme už výsledek v poklidu kontrolovali a navíc vyráželi do brejků," uvedl dále kouč Nových Sadů, které po nevydařeném začátku pomalu stoupají tabulkou vzhůru.

„Takový zápas se prostě povede jednou za sezonu, ale na druhou stranu Jeseník nehrál zase tak špatně, jak by se podle výsledku mohlo zdát, snažili se a na rovinu, těch sedm gólů si snad ani nezasloužili. Je to pro mě docela překvapení, protože Jeseník hraje doma dobře," dodal závěrem Karel Trnečka, trenér Nových Sadů.

FK Jeseník – FK Nové Sady 2:7 (0:5)

Branky: 54. Vavrač, 87. Bříza – 2., 26. a 69. Schlimbach, 12. a 81. Banasik, 15. Šuba (pen.), 42. Režný. Rozhodčí: Koláček – Gloser, Kozubík. ŽK: Keltner, Novák – Samek, Šuba. Diváci: 225.

Jeseník: Vrána – Furik (46. Vavrač), Keltner, Mlynář, Novák – Hanzlík, Minka (56. Daniel), Karakasidis, Woitek – Kysela, Bříza. Trenér: Petr Ševčík.

Nové Sady: Kalina – Kopp, Navrátil, Samek, Šuba (78. Smrček) – Andreev, Škoda – Režný, Banasik, Alexa (72. Kryl) – Schlimbach. Trenér: Karel Trnečka.