Jeseník je na jaře oblíbencem fotbalové Štěstěny. Přerov totiž opravdu podal velmi dobrý výkon, přesto konečný výsledek vypadá děsivě.

„Kdo to neviděl, těžko uvěří, ale Přerov byl jedním z nejtěžších soupeřů, proti kterým jsme na jaře hráli. Mají výbornou zálohu i útok, ale jsou poněkud naivní v obraně,“ uvedl jesenický kouč Ladislav Krobot.

Hosté se v úvodu nedokázali dostat na půlku soupeře, pak ale obrana domácích zapomněla na Pavelku, který utekl a skóroval. U druhého gólu nechali Jurčáka orazítkovat břevno a Zykmunda dorazit.

Po přestávce domácí opět zatlačili Jeseník před vlastní šestnáctku, jenže další okénko o v obraně znamenalo třetí jesenickou branku, když matador Matouš Salva prošel s míčem téměř od půlky hřiště a zavěsil.

To domácím se koncovka vůbec nedařila: za stavu 0:1 mohli srovnat, ale přehodili v jasné pozici bránu, V utkání pak dali dvě tyčky a jedno břevno.
Přerovský zmar pak završila 83. minuta, kdy šel plhák sám na bránu a domácí hráč ho přidržel rukama a dostal červenou kartu.

„Je mi domácích až líto, takový výsledek si totiž nezasloužili,“ konstatoval Krobot.

Přitom jeho tým nenastoupil zdaleka kompletní. Skoupil má těžký výron kotníku, Glac poraněné koleno, nenastupuje kvůli pracovnímu zaneprázdnění ani Chovan. „Trošku se nám rozpadá obrana,“ posteskl si Krobot.

Nicméně jeho tým neprohrál desátý zápas v řadě se skóre 27:4, což je statistika, která musí strašit i příštího soupeře: v sobotu Jeseník uvítá lídra soutěže Šumperk, který má jarní statistiky téměř stejně skvělé jako Jeseník.

Přerov – Jeseník 0:5 (0:2)

Branky: 6. a 72. Pavelka, 32. Zykmund, 62. Salva, 91. Plhák.

Jeseník: Jaroš – Harazin (73. Plhák), Jurčák, Zykmund, Hapal, Juriš, Mravec, Salva, Mlynář, Minka (Zifčák), Pavelka.