Názory na ukončení ročníku se poté v klubech různí, ale na rovinu řečeno, většina činovníků s tímto černým scénářem vzhledem k vývoji epidemie musela počítat.

„Nás konec sezony citelně zasáhl, zejména co se týká mládeže,“ posteskl si předseda fotbalového Šumperku Ladislav Šabo.

„Máme filozofii, aby naši mládežníci nastupovali pokud možno v co nejvyšších soutěžích. Letos jsme chtěli dostat do ligy starší žáky a starší dorost. Oba týmy měly dobře našlápnuto, vedli tabulku, ale teď si musíme zase minimálně rok počkat. Naše postupové plány vzaly za své,“ prozradil smutně šéf šumperského klubu.

Vendula Přibylová.
Puberta byla divoká, popisuje hokejistka Přibylová pobyt v chlapecké šatně

O možnost posunout se o jedno patro nahoru následně přišel i záložní celek mužů. Fotbalový klub Šumperk přihlásil tohle družstvo před letošní sezónou do III. třídy, aby měl herní vytížení pro svou širokou základnu dorostenců.

„Kluci tak budou od podzimu znovu muset začít v nejnižší soutěži, kterou teď hráli, což asi nikoho už nebude moc bavit. Letos byl jasným cílem postup s výhledem, dostat béčko postupně minimálně do I. B třídy,“ doplnil Ladislav Šabo, jenž si na podzim v záložním celku jako bývalý gólman zachytal jedno utkání.

Smířlivěji poté vnímá ukončení ročníku z hlediska divizního týmu mužů, jenž po nedohraném podzimu skončil s deseti body na desátém místě.

Mírovský klub už v soutěžích nefiguruje pět let. Hřiště částečně využívá vězeňská stráž z nedalekého hradu ke cvičením.
Nejdivnější fotbalový skybox: Na Mírově "fandívali" prý i vězni z hradu

„V divizi jsme nebyli pod nějakým zásadním tlakem, takže tady nás konec sezóny zase tolik netrápí. Samozřejmě nás štve, že jsme nemohli hrát. Navíc je škoda, že když se nám začalo dařit a mužstvo najelo na vítěznou vlnu, tak byla soutěž na podzim přerušena,“ vrací se o půl roku zpět Ladislav Šabo.

„Doufám, že se nám podaří udržet stávající opory a k tomu seženeme také pár posil. Máme v hledáčku i nějaké kluky z vyšších soutěží. Věřím, že na nadcházející sezónu poskládáme kvalitní kádr,“ doplňuje závěrem.