Chválkovice – Ústí 1:3 (1:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Fotbalisté Ústí pošesté za sebou potvrdili roli suveréna krajského přeboru, když v 11. kole krajského přeboru vyhráli na hřišti Chválkovic 3:1. Přesto zápas mohl skončit jinak. Domácí skórovali jako první, kdy ve 35. minutě utekli po pravé straně a ústečtí stopeři proti nim špatně vystoupili. Jan Žebrok nezaváhal a míč poslal z centru do šibenice týmu z Hranicka. Změna nastala ve druhém poločase. Ústí dokázalo zápas otočit a během deseti minut vedlo 3:1. Nejdříve vyrovnal z přímého kopu Patrik Sencovici a stejný hráč následně poslal Sokola do vedení. Přes chválkovického Voslaře se snažil protlačit jako první Petr Černotský. Jeho střelu však domácí brankář zachytil, míč mu však vypadl z rukavic, Sencovici neváhal a pálil na 2:1. Situaci následně uklidnil o chvíli později na 3:1 Tomáš Orava. První místo tak v tabulce stále patří Sokolu.

Kralice – Velké Losiny 1:0pp (0:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

V rámci 11. kola krajského přeboru hostily Kralice favorizované Velké Losiny. Hosté drželi před zápasem třetí místo v tabulce a na hřišti týmu z Prostějovska chtěli vyhrát. Kralice naopak potřebovaly další body, aby se zvedly. Průběh zápasu byl spíše vlažný, neboť diváci se nedočkali v základní hrací době žádného gólu. Domácí přišli o několik příležitostí a Losiny na ně velmi tlačili. Přesto se lázeňskému týmu nepodařilo ani po změně stran vstřelit gól a o konečném výsledku tak rozhodly penaltové rozstřely. Ty v poměru 4:2 ovládli lépe Kraličtí a vysloužili si dva body.

Lutín – Určice 1:2 (0:2)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Osmý Lutín hostil v 11. kole předposlední Určice. Těm se nepodařilo dvakrát za sebou vyhrát a na Olomoucko tak vyjížděli s odhodláním přivést domů tři body. Cíl se jim podařilo splnit na sto procent, neboť si vysloužily výhru 2:1. Jejich chuť po gólu šla vidět hned od začátku. Hosté se dostali jako první do vedení, když ve 4. minutě využil nakopnutého centru Radim Vaněk. Lutín se snažil vyrovnat, do konce poločasu však nepochodil. Remízový stav zajistil až v 68. minutě Zdeněk Volf, prostřelivší z voleje určického brankáře Běhalíka. Hosté se po Volfově akci začali více snažit a plichtu zvrátili těsně před koncem Michal Trajer. Ten využil přihrávky z nedokončené individuální akce svého spoluhráče a korunoval vítězství týmu z Prostějovska.

Medlov – Hněvotín 0:1 (0:1)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Křehké vítězství z Medlova přineslo v 11. kole tři body Hněvotínu. Domácí nedávali hostím moc příležitostí, přesto si Hněvotín našel ve 45. minutě skulinku. Z chaosu před brankou získal míč Jan Šulc a těsně před závěrečným hvizdem prvního poločasu poslal svůj mančaft do vedení. Po změně stran si Medlov tvořil dostatečné množství šancí, přesto nedokázal zakončit. Tři body tak putovaly na konto hostí.

Rapotín – 1. HFK Olomouc B 1:6 (0:3)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Rapotínští fotbalisté nebyli zrovna šťastni po nedělní bitvě proti hostům z Olomouce. Tým ze Šumperska na svém pažitu hostil rezervu třetiligové Holice a do deníčku domácích se nelichotivě zapíše hostující Gianpaolo Pezzotti. Ten svým hattrickem zajistil B-týmu 1. HFK výhru 6:1. Jmenovaný hráč poslal Olomoučany do vedení již ve 4. minutě, další gól poslal za záda domácího gólmana Jiřího Šafáře o čtyřiatřicet minut později a královskou jízdu zakončil v 89. minutě. Dalšími třemi góly mu sekundovali ještě Ondřej Buček, Jakub Marek a Roman Sázel. Nováček soutěže z Rapotína se k akci dostal až za stavu 0:5. Bojovník Radek Šlesinger totiž korigoval stav svým dlouhým míčem.

Zábřeh – Kojetín-Kovalovice 2:1 (1:1)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Obtížný duel sehrálo Sulko na svém hřišti v rámci 11. kola s posledním Kojetínem. Favorizovaný Zábřeh narazil na odpor hostí, který se mu podařilo zlomit až těsně před koncem. Domácí se dostali do vedení jako první, když čtvrt hodiny po začátku utkání otevřel skóre Antonín Jakeš. Zábřežský borec nekompromisně obešel brankáře Kojetína a poslal míč do sítě. Hosté se však nevzdali a úsilí se jim vyplatilo ve 39. minutě. Domácí si špatně obsadili soupeřovi hráče, načež následovala přihrávka za obranu a David Javořík z brejku tváří v tvář Tomanovi nezaváhal – 1:1. Po změně stran se Kojetín nechtěl nechat zahanbit a vzdoroval úspěšně nájezdům Sulka až do 89. minuty. Těsnou výhru zajistil Zábřehu Lukáš Okleštěk, který zatočil míč parádně přes zeď.

Šternberk – Dolany 2:0 (1:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Ani minutu nemuseli fotbalisté Šternberka čekat, až ovládnou 11. kolo krajského přeboru proti Dolanům. Z okresní šlágru vytěžili tři body favorizovaní domácí, jelikož měli navrch již od úvodu. Hosté totiž hned v úvodu faulovaly a úspěšně proměněná penalta šternberského Jana Tögela jim podlomila psychiku. Šternberk hrál rychlou útočnou hru, přesto dolanská kasa útoku žlutých vzdorovala až do změny stran. Křehký náskok pojistil Šternberku kanonýr Petr Zifčák v 65. minutě. Ten využil přihrávky a z centru propálil hostujícího brankáře Lukáše Chlandu. Domácí tak po prohře s B-týmem 1. HFK Olomouc z minulého kola opět chytili formu a vysloužili si tři body.