Jeseník – Litovel 7:1 (4:1)

Zdroj: KFS Olomouc/DENÍK

Favorit krajského přeboru z Jeseníku šel do posledního kola letošní sezóny už s předem daným výsledkem. Na domácím kolbišti přivítal sestupující Litovel a nedal mu nic zadarmo. Hattrick si vystřihli Petr Navrátil a Adam Bříza, který zároveň otevřel skóre v 9. minutě. Na Břízu sice reagoval o minutu později litovelský Martin Schön, když zasadil fík po zemi do pravého dolního rohu, ale hostům to nebylo nic platné. Hrdinou utkání se ale stal Vladimír Novák, který střílel gól na 3:1 a zaznamenal tak stou branku jesenického mužstva v této sezoně.

Šternberk – Želatovice 3:1 (1:0)

Zdroj: KFS Olomouc/DENÍK

I přes vyrovnaný začátek 30. kola krajského přeboru mezi domácím Šternberkem a Želatovicemi to byl právě tým z Olomoucka, kdo získal tři body. Domácí šli do vedení až ve 38. minutě, kdy vyražený míč z rukou brankáře dokopl do želatovické branky Jaromír Lukášek. Do druhé půle pak vstoupili lépe hosté, když na 1:1 vyrovnal z dlouhého míče Viktor Král. O dvě minuty později na něj reagoval šternberský Tomáš Hlaváček, který dokopl přihrávku na 2:1. Konečné skóre pak korunoval úspěšně proměněnou penaltou domácí Petr Zifčák.

Hněvotín – Zábřeh 2:1 (0:0)

Zdroj: KFS Olomouc/DENÍK

Hrdinou i smolařem v jedné osobě. Tak lze charakterizovat výkon fotbalisty Zábřehu Martina Lepky, který v rámci 30. kola krajského přeboru vstřelil dva góly. Po bezgólovém prvním dějství mezi domácím Hněvotínem a Zábřehem to byl právě výše zmíněný hostující hráč, kdo rozsvítil výsledkovou tabuli v 58. minutě. Lepka totiž špatně zpracoval míč a vstřelil jej do vlastní branky. Chybu pak napravil těsně před koncem individuální akcí na 1:1. Hněvotín však posbíral do nastaveného času všechny síly a hlavičkou zajistil domácím vedení Lukáš Pagáč.

Dolany – Medlov 1:4 (0:1)

Zdroj: KFS Olomouc/DENÍK

Ne zrovna šťastně uzavřeli letošní sezónu krajského přeboru borci z Dolan. Na domácím hřišti totiž prohráli 1:4 se čtvrtým Medlovem. Hosté byli akčnější hned od prvních okamžiků, což potvrdil brankou již v 7. minutě Patrik Kasal. Domácí po zbytek prvního poločasu sice dokázali kasu ubránit tak, aby další gól nepadl, avšak zvrat nastal ve druhém dějství. Nejdříve špatnou akcí vsítil vlastní gól dolanský Filip Jíša – 0:2, vzápětí další brankou zvýšil na 3:0 pro Medlov Radek Klabačka. Dolanský forvard Martin Liška sice stihl v 74. minutě snížit z dlouhého míče, přesto hosté přidali ještě jeden fík a domů si tak odvezli tři body.

Kojetín-Kovalovice – Chválkovice 2:2 (1:0)

Zdroj: KFS Olomouc/DENÍK

Poslední kolo krajského přeboru ročníku 2015/16 bylo pro kojetínské fotbalisty osudové. Domácí pouze sice remizovali s Chválkovice 2:2, přesto jim kýžený bod zajistil setrvání v soutěži. Domácí celek šel do vedení v 11. minutě po brance vysokého útočníka Jakuba Krčmáře. Nervózní zápas pak v prvním poločase pokračoval bez další branky. Pravé drama pak diváci v Kojetíně sledovali po změně stran. V 58. minutě totiž vyrovnal Petr Mifka a domácí znejistěli. Záchranářský gól obstaral v 75. minutě z dorážky opět Jakub Krčmář. Poslední slovo ale měl chválkovický Radim Toman až v 86. minutě.

Mohelnice B – Ústí 1:5 (0:2)

Zdroj: KFS Olomouc/DENÍK

Po třech nešťastných zápasech fotbalisté Ústí zaváleli, když porazili v roli hostů Mohelnici B 5:1. „Poctivě jsme hráli v bloku a trpělivě čekali na své šance," zhodnotil mač trenér Ústí Radim Žingor. Skóre otevřel ve 30. minutě Smolka
a do šaten uklidnil situaci Sencovici – 2:0. Po přestávce sice Mohelnice snížila, ale hosté přesto nezaváhali a během druhého dějství nasázeli soupeři ještě tři branky. Týmu tak v letošním ročníku krajského přeboru patří druhé místo.

Určice – Kralice na Hané 1:1 (1:0)

Zdroj: KFS Olomouc/DENÍK

Překvapivý obrat zaznamenali v posledním kole letošní sezóny fotbalisté Kralice na Hané, kteří v roli hostí remizovali na hřišti Určic 1:1. Domácí ze začátku jasně dominovali utkání. Již v 8. minutě rozsvítil výsledkovou tabuli určický Otakar Cetkovský po tom, co střelu z boku zpracoval hlavou – 1:0. I po zbytek prvního dějství byly Určice pro hosty houževnatým soupeřem. Po změně stran však nastal obrat ve výkonnosti domácích. Ti trochu polevili, čehož využil v 68. minutě kralický Jan Nečas. Ten úspěšně prokličkoval domácí obranou a zasadil míč do levého dolního rohu.