Zatímco hosté v uplynulé sezoně bojovali do posledních kol o postup do druhé ligy, tak domácímu celku patřily spodní příčky divize. Hlavně v útočné fázi byl vidět velký rozdíl a Kroměříž zvítězila vysoko 6:1.

Hanácká Slavia začala utkání velmi dobře a brzy se ujala vedení. Na branku Marčuka z osmé minuty navázal ještě v polovině prvního poločasu Zavadil. Pojistku přidal po změně stran Cupák a o vítězi bylo rozhodnuto.

Nechtěli jsme hrát z bloku, možná by to vypadalo jinak, ale myslím si, že se hrál na pohled zajímavý fotbal,“ přiblížil vedoucí domácího týmu Ladislav Šabo.

„Soupeř měl obrovskou kvalitu v ofenzivě. Byl vidět rozdíl v soutěžích. Všechno co udělali na útočné polovině, skončilo gólem,“ pokračoval Šabo. Jenže do šancí se dostával i Šumperk, ale neproměňoval je.

„Když jsme se dostali do stejné příležitosti jako soupeř, tak jsme neuspěli,“ porovnával.

Místo korekce výsledku přišel pro tým z podhůří Jeseníků hororový závěr.

„Od sedmdesáté minuty jsme odpadli fyzicky,“ litoval domácí kouč Zdeněk Opravil a poslední desetiminutovka nabídla gólové hody. Kroměříž se v ní prosadila ještě třikrát během pěti minut a dvakrát zvonila Kreizlova tyč.

„Úplně jsme se sesypali,“ komentoval Šabo. Alespoň čestný úspěch Šumperka zaznamenal v poslední minutě z penalty Smrž.

„Myslíme si, že jsme si ten gól zasloužili, ale celkově je ten výsledek pro nás krutý. Nedá se říct, že jsme hráli špatně, ale vzhledem k výsledku nemůžeme říct, že bychom byli spokojeni,“ shodli se oba zástupci domácího týmu.

Inkasovali jsme tři góly ze vzduchu. To mě mrzí. Musí tam být větší komunikace,“ viděl největší problém domácí trenér.

FK Šumperk – SK HS Kroměříž 1:6 (0:2)

Branky: 90. Smrž z pen. – 8. Marčuk, 22. Zavadil, 51. Cupák, 79. Votava, 83. Mlčoch, 84. Silný. Rozhodčí: Antoníček – Silný, Hubený. ŽK: Ostrovka, Dostál – Cikryt. Diváci: 200.

Šumperk: Kreizl – Zrník, Smrž, Španihel, Olejník – Tran, Dostál, Demeter (54. Jurásek) Bernard, Navrátil (54. Podhorný) – Ostrovka. Trenér: Zdeněk Opravil.