O výhře nad Konicí pak domácí rozhodli již během první půle, kdy dali oba své góly, navíc tentokrát Velké Losiny nedovolily protivníkovi skórovat.

„Věděli jsme, že nás čeká tým s řadou mladých hráčů v sestavě, který bude především bojovat, zkrátka jednoduchý fotbal. Ale na druhou stranu ani my jsme toho příliš nedokázali vymyslet, tentokrát to nebyl moc pohledný zápas," prozradil losinský kouč Jiří Mika.

Přesto ve 13. minutě dostali domácí balon za obranu, Uvízl byl faulován a ze standardky pálil Linet, jeho pokus gólman hostů jen vyrazil, za balonem šel důrazný Zatloukal, jenže byl sražen obráncem, sudí nařídil penaltu a tu proměnil Linet – 1:0.

„Tento moment nás hodně uklidnil, soupeř moc nehrozil, jen na hrotu měl šikovného hráče, který nám dělal docela problémy, když posbíral řadu balonů, do vyložené šance se však hosté nedostali," prozradil dále Jiří Mika.

Ve 26. minutě pak lázeňský celek přidal druhou trefu, když po akci Navrátila skóroval hlavou Mičunda po jehož střele zapadl míč na zadní tyč.

„Po přestávce jsme se snažili především hrát na nulu, neboť v posledních zápasech jsme pokaždé inkasovali. Tentokrát jsme chtěli podpořit Dominika Hatalu v jeho dobrých výkonech, což se nám nakonec díky pozorné obraně povedlo. Navíc jsme tam měli i pár brejků, ale ty jsme nedotáhli do konce," dodal Jiří Mika.

Asi největší šanci však poté měli ve druhé půli fotbalisté Konice, když trefili břevno.

„Zatím si tak nadále užíváme vítěznou sérii, kterou v Losinách nepamatujeme snad dvacet let," uzavřel své hodnocení s úsměvem Jiří Mika.

„Zápas se zlomil, když domácí proměnili penaltu, která možná byla přísná, ale asi oprávněná. Bohužel jakmile prohráváme, nejsme schopní zápas otočit, to je naše slabina," konstatoval trenér Konice Roman Jedlička.

„První půli byli domácí lepší, po přestávce se zatáhli do defenzivy a spoléhali na brejky. Jinak si myslím, že to byl remízový zápas," míní Roman Jedlička.

TJ Sokol Lázně Velké Losiny – Sokol Konice 2:0 (2:0)

Branky: 13. Linet (pen.), 26. Mičunda. Rozhodčí: Kopecký – Svozil, Fojtek.
Velké Losiny: Hatala – Kupčík, Tejkl, Zatloukal, Linet – Nýdecký (75. M. Gargulák), Smrž, Šinogl, Mičunda (65. Hložánka)  – Uvízl, Navrátil (82. Jenčke). Trenér: Jiří Mika.
Konice: Rec – Vogl, P. Sedláček, Řehák, Růžička – Antl, T. Sedláček, Kořenovský, Drešr (85. Olejníček) – Kovář, Vydržel. Trenér: Roman Jedlička.