Ze zdravotních důvodů či kvůli pracovním povinnostem chyběli domácím Nýdecký, Kováč, Zatloukal či Linet, na hrotu losinského útoku tak tentokrát dostal od začátku příležitost teprve šestnáctiletý dorostenec Kobza.

„První půli jsme hráli s větrem a hrálo se hlavně na polovině soupeře, byli jsme aktivnější a v této části měli zápas pod kontrolou, bohužel jsme nedali některé slibné šance," zahájil své hodnocení kouč Velkých Losin Jiří Mika.

Hned v 10. minutě netrefil ideálně odražený míč Smrž, později sice domácí dali Žídkem gól, tuto situaci však pomezní sudí vyhodnotil jako ofsajdovou.

„O přestávce jsem kluky v kabině nabádal, že musíme nadále hrát trpělivě, ve druhé části už jsme neměli tolik šancí, do hry nás dostala ale penalta, pro hosty to pak byla docela smolná situace, určitě nešlo o úmysl," uznal sportovně kouč Velkých Losin.

Zkraje druhé půle se totiž v pokutovém území nešťastně srazil domácí Žídek s dolanským kapitánem Bergmannem a rozhodčí nařídil proti hostům přísnou penaltu, kterou střelou do šibenice proměnil Matěj Šinogl.

Jenže hned ve 55. minutě vyfasoval losinský Martin Macek po druhé žluté červenou kartu, když sudí potrestal jeho předčasné rozehrání standardní situace a domácí se rázem museli bránit přesile soupeře, navíc po změně stran hráli proti větru.

„Tady už jsme se spoléhali především na defenzivu a snažili se hrozit z rychlých kontrů, soupeř nás dostal pod tlak a nakonec po naší chybě i vyrovnal," mrzí Jiřího Miku.

V 65. minutě po losinském rohu hosté odkopli míč, přešli do protiútoku, Volf dal balon na malé vápno, kde tuto situaci ještě domácí odvrátili na šestnáctku, ale jen před dorážejícího Tomáše Vránu, jenž bodlem vyrovnal na konečných 1:1.

Střídající fotbalista Dolan si pak připsal tuto trefu necelých šest minut po svém příchodu na hrací plochu.

Posléze i v oslabení měli losinští fotbalisté ještě jednu slibnou možnost strhnout duel ve svůj prospěch, když v závěru Matěj Šinogl vybídl ke skórování Marka Smrže, ten však v tváří tvář gólmanovi zaváhal a jeho pokus o kličku na poslední chvíli zlikvidovala obrana soupeře.

Rozhodnout přesto mohli i hosté, kteří při jedné ze svých akcí orazítkovali brankovou konstrukci.

„Remíza v domácím prostředí je pro nás rozhodně ztráta, snad se nám do dalšího utkání vrátí někteří marodi, musíme zmobilizovat síly a pokusit se překvapit příští víkend v Jeseníku," uzavřel své hodnocení Jiří Mika.

„Bod ze hřiště soupeře je určitě plus, i když nakonec jsme mohli i vyhrát, protože po vyrovnání jsme později dali tyčku. Podle mě byla docela sporná ta penalta, ale paradoxně nás tento moment vyburcoval k větší aktivitě, neboť v první části jsme hráli až příliš zakřiknutě a pasivně. Konečná remíza je asi spravedlivá," přidal ve zkratce své postřehy Petr Máčala, kouč Dolan.

TJ Sokol Lázně Velké Losiny – FC Dolany 1:1 (0:0)

Branky: 48. Šinogl (pen.) – 65. Vrána. Rozhodčí: Kološ – Motal, Ehrenberger. ŽK: J. Gargulák, Mičunda, Smrž, M. Gargulák, Macek – Šatný, Procházka, Bergmann, Liška. ČK: 55. Macek (Velké Losiny). Diváci: 170.

Velké Losiny: Hatala – M. Gargulák, Kupčík, J. Gargulák, Tejkl – Mičunda (90. A. Bureš), Smrž, Šinogl, Macek – Kobza (84. O. Bureš), Žídek. Trenér: Jiří Mika.

Dolany: Chlanda – Šatný, Bergmann, Jíša, Procházka – Valenta (59. Vrána), Kubeček, Pekař, Katsumasa (83. Šimek) – Volf, Liška. Trenér: Petr Máčala.