Kdo před pár lety chodil do Losin na divizi a po čase zavítal na současný kádr, zcela jistě uzná, že výkonnostní rozdíl je obrovský. Losiny disponují poměrně mladým kádrem (například v základu hrající Patrik Schelle je ročník 1996), že by však mládí v lázeňském celku znamenalo dravost a dynamiku – zlobte se, nebo ne – to ani náhodou.

V oranžovém dresu se nedá přehlédnout stále po gólech bažící Petr Mojda Navrátil, a přestože je nyní jeho figura nepříliš fotbalová, naběhá toho výrazně více, než většina jeho mladších spoluhráčů.

Ještě v první půli se hrála vyrovnaná partie. Domácí na úvodní gól Charalambidise, který využil své rychlosti a otevřel skóre, reagovali hezkou kombinací a gólovou patičkou Smrže, jenže postupně se losinský elán vytrácel.

Po přestávce bylo na hřišti už jen jedno mužstvo hrající fotbal: Zlaté Hory. Domácí se po celé dlouhé minuty nedokázali vymanit ze sevření před svou šestnáctkou, mezi zlatohorské tyče vystřelili ve druhé půli dvakrát, za to ale předvedli bránění v malém vápně, které se nedá nazvat jinak než šlendrián.

Nechat tolikrát dorážet v malém vápně soupeře poté, co gólman vyrazil střely před sebe, to se nevidí ani v odborářské soutěži.

Při druhém gólu (který padl ještě v první části), domácí nechali zcela volného dlouhána Škodu, který hlavičkou zavěsil, třetí a čtvrtý gól padly po stejném scénáři: střela ze dvaceti metrů, dorážka na hraně malého vápna, gól. Dvakrát dorážel Tomasz Madejczyk, nejprve po ráně Marka Burana, posléze po střele Vasila Charalambidise, nejlepšího hráče na trávníku.

Domácí měli kromě gólu jen dvě šance: v první půli nedal Navrátil, za stavu 1:3 hlavičkoval mimo Smrž.

Hosté mohli ke čtyřem brankám přidat i další, jen mít více štěstí.

„Věděli jsme, že Losiny mají pomalejší obranu, že pokud je rozběháme, nebudou stíhat. Máme šikovné a rychlé hráče, jako Charalambidis nebo Brückner. Navíc bránili ve vápně hodně naivně a nedůrazně. V první části jsme hráli opatrně, ale po přestávce si myslím byla naše převaha veliká," konstatoval kouč Zlatých Hor Jiří Silný.

„S první půli jsem spokojený, pak to ale byl rozpad našeho týmu. Hráči nebojovali, byl to chaos, soupeř nás předčil v kombinaci, důrazu, pohybu, téměř k ničemu nás nepustil," přiznal Jiří Mika, trenér Velkých Losin.

A tak donedávna sestupové Zlaté Hory dotáhly v tabulce právě Velké Losiny. „Hráči si začali více věřit, jsou dobří, jen to neuměli zpočátku prodat. V týmu je po posledních výsledcích pochopitelně pohoda, snad nám to vydrží co nejdéle," přeje si Silný.

Sokol Lázně Velké Losiny – Zlaté Hory 1:4 (1:2)

Branky: 12. Smrž – 8. Charalambidis, 39. Škoda, 54. a 59. Madejczyk. Rozhodčí: Knoll – Hampl, Knoll ml. ŽK: Uvízl, Šimák, Křepský – Biedrava, Škoda. Diváci: 90.
Velké Losiny: Hatala – Nedvěd, Bureš, Šinogl, Šimák (42. Křepský) – Kocourek, Smrž, Krejčí (64. Hložánka), Schelle – Navrátil, Uvízl (89. Hofschneider). Trenér: Jiří Mika.
Zlaté Hory: Švrčina – Burian, Hoffman, Škoda, Biedrava – Brückner (77. Petroš), Bitomský (62. Pluhařík), Karlík (26. Madejczyk), Minka – Charalambidis, Plhák. Trenér: Jiří Silný.

Tabulka.