Leden je ale kromě tréninkového drilu i obdobím zvýšené aktivity funkcionářů. V lednu se upečou přestupy a personální změny.

„My se poprvé po delším čase sejdeme příští pondělí, kde si řekneme, jaké kádrové změny potřebujeme,“ uvedl Jiří Nevrkla, sekretář Sulka Zábřeh, jehož mužský tým hraje Moravskoslezskou ligu.

Ovšem některé změny už kluby prozradily.

Šumperk, startující v krajském přeboru, získal olomouckého obránce Tomáše Frieba, do týmu se navíc po půlroční pracovní pauze vrátil Petr Sitta.

První posilu ohlásily divizní Velké Losiny. Za ty bude v jarní části soutěže nastupovat i útočník Jaroslav Lakomý. Ten přišel z třetiligové Kroměříže, ale místním fanouškům je velmi dobře znám. Lakomý několik let hrál v tehdy divizním Zábřehu.

„Lakomý už z pracovních důvodů nemá zájem hrát fotbal profesionálně na ligové úrovni, proto se domluvil s námi,“ informoval Petr Strnad, trenér divizního týmu Velkých Losin.

Jak budou vypadat soupisky fotbalových týmů, to se definitivně určí nejdříve za měsíc, ovšem už nyní je zřejmé, že současné hráče čekají galeje.

V Losinách vsadil kouč Strnad na běhání na lyžích. Losinským začne zimní příprava v pondělí 7. ledna a vrcholem bude týdenní soustředění v penzionu Gól v Loučné nad Desnou, známém to útočišti nejednoho ještě známějšího fotbalového klubu.

„V okolí jsou ideální terény pro běžky, takže toho využijeme. Pro hráče to bude určitě velmi náročné, hlavně pro hráče z Olomouce, kteří to na lyžích příliš neumí,“ uvedl Petr Strnad.

To ligový Zábřeh podobná muka nečekají, je ale jasné, že všichni zábřežští hráči nejdříve vstoupí na váhu. První vážení proběhlo na konci podzimní části ligy, to druhé právě dnes, ve čtvrtek 3. ledna.

„Nečekám ale, že by někdo dramaticky přibral. Kluci jsou zodpovědní, i během pauzy se jistě udržovali sportem,“ je přesvědčen kouč Sulka Zábřeh Otto Jáně.

K jedné velké změně ve fotbalovém rybníce Šumperska ale došlo. Župní Šumperk má nového generálního partnera, kvůli kterému se dokonce přejmenuje. Celý klub nyní ponese název FK SAN–JV Šumperk. Tento název platí od 1. ledna roku 2008.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ŠUMPERSKA A JESENICKA

Moje Šumpersko a JesenickoSportKulturaPodnikáníČerná kronika