Díky tomu uspěl v soutěži Chance být hvězdou, ale také možná „vyhrál“ budoucí kariéru.

„Na hřišti jsem byl skoro pořád,“ vzpomíná na své dětské fotbalové začátky mladý útočník.

Domovský tým Štítů časem vyměnil za Šumperk. Právě na zdejším stadionu vzniklo video, které poslal do projektu Chance být hvězdou.

Všimli si manažeři v Hradci

„Začalo mě bavit natáčet na Youtube fotbalová videa. Jedno jsem zkusil poslat do soutěže. Nečekal jsem, že by mohlo mít úspěch. Když mi psali SMSku, že jsem vyhrál, celkem jsem na to koukal,“ svěřuje se sedmnáctiletý mladík.

Byla to právě videa, která mu otevřela cestu k možné budoucí fotbalové kariéře. Jeho klipů si všimli manažeři týmu v Hradci Králové.

„Byl jsem tam na zkoušce. Měsíc a půl jsem dvakrát týdně dojížděl na tréninky, odehrál jsem tam dva zápasy. Kromě toho jsem trénoval v Šumperku,“ říká Martin Jandejsek.

Lyžování v Branné. Ilustrační foto
Areály v Jeseníkách vylepšily svahy i zázemí. Jaké jsou letošní ceny?

Nastal ale problém se školou.

„Přijel jsem domů v deset hodin večer a pak jsem se ještě musel učit,“ popisuje žák třetího ročníku obchodní akademie.

Prozatím dal Martin Jandejsek přednost vzdělání. Chce složit maturitu, vrací se ke svému týmů do Štítů. Dveře do profesionálního sportu si ale zavírat nechce.

„Pokud by ještě měli v Hradci poté zájem, chtěl bych to u nich určitě zkusit. Chtěl bych tam jít na vysokou školu, pokud by byla ta možnost. Hradec je můj oblíbený tým, bylo by super, kdyby to dopadlo,“ uzavírá nadějný fotbalista.

Nehoda v Jesenické ulici v Šumperku.
Šofér vjel v Šumperku do protisměru, zranil dva lidi