Výhra posunula Mikulovice na třetí místo divizní tabulky o dva body před Šumperk. Na ten se dotáhla po výhře v Novém Jičíně na tři body Mohelnice. Může se tak stát, že sezonu skončí Šumperk jako nejhůře postavený tým ze tří regionálních startujících v divizi.

Utkání Mikulovic a Šumperku bylo tak trochu zápasem paradoxů. Totiž: Mikulovice spoléhají také na hráče ze Šumperku (Opravil, Křepelka, Navrátil, který ale nehrál), Šumperk zase sází na mladíky ze Sigmy Olomouc.

A více potlesku si vysloužili exšumperští borci. Opravil stále stíhá divizní tempo s přehledem, který se prostě nedá natrénovat. Křepelka dal druhý gól, jenž zlomil utkání.

Zápas rozhodly dvě standardní situace, po nichž následovaly dva ne zcela dobré zákroky šumperského gólmana Petra Kameníka.

Nejprve pustil za záda přímý kop Vaclíka z levé strany zhruba ze čtyřiadvaceti metrů: míč ve vápně proletěl chumlem hráčů a zapadl k levé tyči. „Když byl míč u mě, těsně přede mnou proběhlo několik hráčů, proto jsem nezareagoval," konstatoval smutně Petr Kameník.

Pak sice lapil rohový kop Vaclíka, ale míč mu nepochopitelně a pro něj smolně vypadl z rukou, když už se jeho obranné řady otáčely čelem do útoku. Pohotový Křepelka pak jen kopnul do náhle osiřelého balonu. „Daroval jsem Křepovi gól. Míč mi vypadl," hlesl smutně Kameník.

Utkání bylo ozdobou divizní soutěže, plné tvrdých soubojů, leč na vyhecovanost obou táborů čestných, vždyť padla jen jedna žlutá karta za faul, druhou vyfasoval šumperský kapitán Pinkava za řečnění.

Ani jeden z týmů nešetřil krokem, mikulovičtí hráči mnohokrát předvedli, jak umí disciplínu zvanou brejky po křídlech, na šumperské straně trápil obranu stále rychlý Lukáš Pobucký. Leč obrany byly tentokrát nad útoky.

Ta domácí možná také proto, že ji z bezprostřední blízkosti sledoval kouč Antonín Mura, který dostal za zápas v Kravařích zákaz vstupu na lavičku na dvě utkání. To se Šumperkem proto odkoučoval zpoza zábradlí vždy u brány svého týmu, který vedl sportovní manažer Jiří Silný.

Šumperk sice v utkání herně nepropadl, měl dlouhé pasáže, kdy měl míč častěji na kopačkách, solidně kombinoval, ale byl tak málo nebezpečný, nedokázal překvapit soupeře chytrou přihrávkou či změnou tempa, jakoby se ho výsledek snad ani netýkal.

A jestli v první půli několikrát došel až na hranici šestnáctky či vystřelil, po druhé mikulovické brance upadal do větší a větší střelecké impotence, mimo jiné si nevypracoval od 60. minuty ani jeden roh.

TRENÉŘI HODNOTÍ ZÁPAS

Antonín Mura, kouč Mikulovic: „Zasloužená výhra, především za náš výkon v obranné činnosti. Šumperk jsme kromě jedné akce nepustili do jakékoliv šance. A měli jsme nejlepšího hráče, Vaclíka."
Jiří Silný, sportovní manažer Mikulovic: „Hráli jsme solidně v obraně a povzbudil nás gól, který jsme dali před přestávkou, kluky hodně uklidnil. Pak jejich gólman udělal chybu, padl druhý gól a bylo po zápase. My se pak stáhli, bránili se, ale Šumperk nás do konce neohrozil. Byli jsme na Šumperk dobře připraveni, věděli jsme, jak hraje, proto jsme neinkasovali."
Petr Strnad, kouč Šumperku: „Rozhodl Vaclík, který kopal fantasticky standardní situace, a fatální hrubka gólmana Kameníka. Nehráli jsme špatně, myslím si, že jsme nemalou část utkání byli lepším týmem, jenže nám hodně vázne finální část. Za zápas jsme měli dvě pološance, to je hodně málo. Zápasy se rozhodují ve vápně, tam jsme neměli žádný důraz. Na druhou stranu musíme brát ohled na to, jak mladý tým máme."

FK Mikulovice – FK SAN-JV Šumperk 2:0 (1:0)

Branky: 43. Vaclík, 56. Křepelka. Rozhodčí: Julínek – Linhart, Podaný. ŽK: Horák, Pinkava (oba Šumperk). Diváci: 200.
Mikulovice: Karabina – M. Burian, Karakasidis, Eršil, Švancer – Jančík (58. Nowinski), Opravil, Toman, Václavík – Vaclík (90. Švrčina), Křepelka (66. Kovařík). Trenér: Jiří Silný.
Šumperk: Kameník – Zatloukal, Skopal, Pinkava, Můčka – Přikryl, Horák (88. 77. Gargulák), Bača, Linet, Pobucký – Gábor (64. Olejník). Trenér: Petr Strnad.