Roman Kuba.

Také on na jaře odstartoval bídně, pak byl ale snad jedinou světlou výjimkou mezi trápícími se postavami v mohelnických dresech. Na jaře totiž patří Mohelnice mezi nejslabší týmy, špatné výsledky sbírala především doma, v domácí tabulce je nyní na předposledním místě.

Roman Kuba.„Kubu jsem zpočátku také kritizoval, ale pak se ukázal jako správný kapitán. On je nejen nejlepším naším hráčem, ale co jsem viděl, tak i nejlepším hráčem celé divize," říká Roman Sedláček, trenér Mohelnice.

Ten bude skládat patrně nový tým pro novou sezonu, netají se tím, že ho řada hráčů zklamala. O jednom si je ale jistý: o Kubovi. „Má nabídky z mnoha klubů, ale jsme už domluveni, že minimálně do zimy v Mohelnici zůstane. Je to opravdu základní kámen našeho týmu," prozradil Sedláček.

Jenže Mohelnice, to byl na jaře Kuba a pak… „Pak už popravdě nikdo, žádný z našich hráčů se Kubovi výkonnostně ani nepřiblížil," připustil mohelnický kouč.

Jak moc se nepovedené jaro projeví na přestavbě mohelnického týmu, jehož vedení dlouhodobě bazírovalo na co nejnižší hráčské fluktuaci, ukáže čas. Ovšem Sedláček už nyní tvrdí: „Potřebujeme tým okysličit, musíme najít odolnější hráče, kteří budou hladoví po výhrách. A vedení klubu to vidí podobně."

Jednání o nové podobě divizního týmu právě startují, s jedinou konstantou: Romanem Kubou.