V kabině HFK v týdnu řádil virus a trenér Derco se musel obejít bez řady hráčů základní sestavy, včetně Marka Heinze. „Pět hráčů bylo během týdne nemocných a dolehlo to na nás. Dnešní zápas jsme chtěli odehrát tak, aby se nikomu nic nestalo. Výsledek pro nás není tak důležitý," poznamenal holický trenér.

Už v první minutě šla Holice do vedení, když Jaromír Lukášek proměnil penaltu po faulu Bednáře. Mohelnice ale za pár minut dokázala odpovědět gólem Hornicha, který využil chyby holické obrany. Na hrbolatém hřišti v Nemilanech se hrál slušný fotbal a v první půli byla překvapivě nebezpečnější Mohelnice.

„Brzy jsme inkasovali, ale na klucích to vůbec nebylo poznat. To ukazuje, že jsme na dobré cestě. V prvním poločas jsme byli lepší a vytvořili si hodně šancí," neskrýval spokojenost mohelnický lodivod Petar Aleksijević.

Ve druhém poločase Holice přidala a díky povedené technické střele Korčiána v 52. minutě opět vedla. Ačkoli HFK po zbytek zápasu hru kontroloval, skončil duel remízou. Tři minuty před koncem napřáhl z třiceti metrů Hornich a jeho parádní rána pod břevno zařídila remízu 2:2.

Dva týdny před startem jarní části má holický kouč Derco o sestavě víceméně jasno. Jedinou komplikací je marodka. „V hlavě to mám poskládané. Už bude záležet jen na zdravotním stavu," uvedl trenér HFK k situaci v týmu. „Ale je dobře, že nás to potkalo teď a máme čas se s tím vypořádat. Doufám, že od příštího týdne už budou kluci trénovat," dodal Derco.

I Mohelnici zbývají do startu jara dva týdny. V přípravě nastupovala hlavně proti třetiligovým soupeřům a mohelničtí hráči v těchto soubojích obstáli. „Chtěli jsme, aby mužstvo dostalo co nejvíc do těla. Myslím, že v zápasech s třetiligovými mužstvy velký rozdíl nebyl. Jsou to dobré testy a do sezony půjdeme připraveni," věří trenér Aleksijević.

Kádr týmu je před startem jarních odvet kompletní. Hostování z HFK je prodlouženo Davidu Hornichovi, vrací se uzdravený Kotůlek a z Medlova Jiří Kloss. Mírné potíže administrativního charakteru jsou za definitivním příchodem Lubomíra Pinkavy, nicméně vedení klubu doufá, že Pinkava na jaře bude za Mohelnici hrát.

„Po žádné další posile netoužíme, kádr máme v podstatě hotový, žádná další jednání o hráčích nyní v plánu nemáme," informoval Deník Aleš Heidenreich, sportovní manažer klubu FK Mohelnice.

1. HFK Olomouc – FK Mohelnice 2:2 (1:1)

Branky: 1. Lukášek z pen., 52. Korčián – 8. a 87. Hornich.
HFK: Arbeit – Hlavica, Drmola, Lukášek, Matyska (75. Krumpolc) – Tögel (56. Buček), Hromek, Bednář (67. Bernard), Štěpánek (46. Šuba) – Korčián, Stehlík (46. Žondra). Trenér: Jiří Derco.
Mohelnice: Mucha (46. Večeřa) – Němeček (46. Mráček), Kuba (46. Krejčí), Fiala, Kulíšek – Fišara (46. Kloss), Kotůlek, Hornich – Hapal, Pinkava, Macák. Trenér: Petar Aleksijević.