Zápas lépe odstartovali domácí fotbalisté, když se do první slibnější příležitosti dostal už ve 4. minutě po rohovém kopu Vybíral, který z bezprostřední blízkosti vypálil bez přípravy na hostujícího gólmana, ale Večeř excelentním zákrokem vytáhl míč mířící pod břevno mimo svou branku.

Krátce nato zahrozila také Mohelnice. Opavská defenziva propadla a osamocený Lukáš Hapal, syn bývalého reprezentanta Pavla, se řítil sám na Hampela, kterého sice překonal, ale jeho přízemní střela šla těsně vedle pravé tyčky.

Pak tempo hry opadlo, bojovalo se převážně v hloubi pole a diváci marně čekali na zajímavé příležitosti na obou stranách. V závěru první půle poslal z rohového kopu míč na hlavu Uvíry Žmolík, ale ani opavský stoper se úvodní branky nedočkal. Hned po změně stran se dostal do čisté gólovky M. Krejčí, jenž obdržel přesný míč do běhu, obhodil si statického Uvíru se Swiechem, ale jeho přízemní střelu skvěle vyrazil Hampel. Dělovka dorážejícího Bayera pak šla vedle.

Hosté měli v těch chvílích více ze hry a po špatné rozehrávce domácích se snažil přehodit Hampela Hapal, ale neuspěl. Zhruba po hodině hry poslal do ohně střílenou přihrávku Kopa, jenže střela nabíhajícího M. Krejčího z první šla mimo tyče.

Mohelničtí stále diktovali tempo hry a po kiksu Uvíry se dostal před branku volný Zifčák, oni on však neseřídil dobře svá mířidla. Pak se ale zhruba z pětadvaceti metrů osmělil Kašný a jeho pumelice zaplula nádherně do pravého horního růžky hostující svatyně. Večeř, plachtil vzduchem marně. Vstřelený gól vlil Opavě do žil čerstvou energii a o dvě minuty později poslal Pomp míč do vápna na Cudráka, ale jeho střela z první mířila doprostřed branky.

Opavští se nadechli k náporu a z hranice šestnáctky přehodil Večeře Kuzník, ale společně s mohelnickým gólmanem překopl i bránu. Pomp pak dalším přesným centrem poslal míč na hlavu Gebauera, jeho hlavičce scházela pro změnu razance. Hosté vrhli před koncem všechny síly do útoku a vyrovnání měl na hlavě Kopa, ale jeho tvrdé hlavičce chyběly centimetry. Kopa krátce nato nacentroval na M. Krejčího, ale ten svou rybičkou také neuspěl, a tak tři body zůstaly ve Slezsku.

„Musím kluky pochválit, odehráli výborné utkání, a to i vzhledem k okleštěné sestavě, v jaké jsme nastoupili. Opava má kvalitní a běhavý tým, který nehrál špatně," poznamenal Trenér Mohelnice Roman Sedláček. „Kvůli pěti zahozeným šancím jsme ale po deseti zápasech poznali hořkost porážky. Diváci celkově museli vidět velmi zajímavý zápas, s celou řadou šancí," dodal mohelnický kouč.

„Nadprůměrný divizní zápas, který vyhrál šťastnější tým. O vítězství rozhodla krásná branka, oba týmy si vytvořily několik slibných šancí," ohlédl se za utkáním trenér Opavy Jan Hruška starší.

SFC Opava B – Mohelnice 1:0 (0:0)

Branka: 68. Kašný.
Opava: Hampel – Pomp, Uvíra, Swiech, Žmolík – Kuzník (90. Bubeník), Vybíral, Kašný, Cudrák – Gebauer (90. Pflegr), Lokša (72. Drexler). Trenér: Jan Hruška st.
Mohelnice: Večeř – Kvapil, Kuba, T. Krejčí, Mráček – Kopa, Kotůlek, Bayer, Zifčák (72. Masopust) – Hapal (87. Globa), M. Krejčí. Trenér: Roman Sedláček.