Popravdě, nemít domácí borci možná příliš velký respekt ze soupeře – alespoň tak to z tribuny po většinu utkání vypadalo – druholigoví hosté by opět nevyhráli. V lize se trápí, nedali ještě ani gól a nemají ani bod. V Mohelnici tak asi potřebovali vyhrát stůj co stůj.

Přesto bylo znát, že jsou z vyšší soutěže, domácí o něco zaostávali ve fotbalovosti i důrazu, s problémy se dostávali do vápna a pokud ano, jejich finální přihrávka byla často tristní.

Do vedení dostal hosty Matúš snad po prvním svém kontaktu s míčem, neboť nedlouho po svém příchodu na hřiště se dostal ve vápně k míči a asi z deseti metrů prostřelil gólmana Večeře.

Pak přišlo pár fatálních minut. V 68. minutě viděl žlutou kartu Matúš, následoval nepřímý volný kop, který proměnil v branku Bzirský. Hosté se moc zlobili, takže další žlutou viděl Mehremič, a jelikož už jednu měl, musel pod sprchy. Asi tam ani nedošel a opět druhou žlutou viděl jeho spoluhráč Matúš. Hosty tak čekala dvacetiminutovka pouze s osmi hráči v poli.

Jenže domácí se své šance evidentně zalekli, možná čekali, že tak oslabený soupeř nemůže ani pomyslet na útok, což se vymstilo. Hosté nedlouho po svém karetním krachu prchli, Švrček z hranice šestnáctky nádherně vystřelil na vzdálenější tyč a rozhodl zápas. Domácí pak kromě pár závarů příliš frýdeckého gólmana neohrozili.

„Výsledek mě docela mrzí, měli jsme na to, Frýdek porazit. Jenže jsme nezvládli pasáž, kdy jsme měli převahu dvou hráčů. Kluci to neodehráli moc dobře, chtělo to hrát odvážněji. A máme problémy proměňovat šance," zhodnotil zápas kouč Mohelnice Roman Sedláček.

„Jsem rád, že to kluci zvládli. Oslabení odmakali skvěle, opravdu závěr zápasu byl z naší strany velmi zodpovědný. Navíc jsme hráli proti čtrnácti hráčům, to se jinak říct nedá. Viděl jsem ve fotbale už ledacos, ale takový výkon rozhodčích, to je mimo komentář," uvedl trenér Frýdku-Místku Mikuláš Radványi.

Vítězství jemu i jeho týmu patrně kalí zjištění, že je v dalším kole nečeká prvoligové Slovácko. To totiž podlehlo 2:0 devátému celku divize Slavičínu.

FK Mohelnice – MFK Frýdek-Místek 1:2 (0:0)

Branky: 68. Bzirský – 59. Matúš, 75. Švrček. ŽK: Yunis, Vokoun – Jarabica, Talián, Matúš, Mehremič, Švrček. ČK: 68. Mehremič, 71. Matúš (oba Frýdek-Místek). Rozhodčí: Orel - Hock, Arnošt. Diváci: 300.
Mohelnice: Večeř - Seibert, Kuba, Pinkava (85. Kotůlek), Soukup - Fišara, Knýř (46. Bzirský), Bača, Weinlich (65. Hapal) - Yunis, Vokoun. Trenér: Roman Sedláček.
Frýdek-Místek: Mihálek - Švrček, Mehremič, Literák - Hykel, Bello, Talián (59. Matúš), Vyskočil, Ujlaky - Jarabica, Ďuriška. Trenér: Mikuláš Radványi.