U mohelnického áčka již od konce podzimu není trenér Květoslav Pospíšil, k týmu se pak ze Sigmy, kde působil u výběru do devatenácti let, vrací Roman Sedláček.

Po jeho taktovkou již Mohelnice stačila absolvovat dvě zápasové prověrky. Nejprve na konci ledna modelové klání právě se Sigmou U19, které skončilo remízou 1:1, tento víkend potom doma porazila 4:3 třetiligový Uničov.

„Bylo to klasické přípravné utkání, s jehož výsledkem můžeme být spokojení. Narazili jsme na silný tým, který nás prověřil," řekl úvodem navrátilec na mohelnickou lavičku Roman Sedláček.

„Zápasu nechybělo nasazení, což oceňuji a třeba mladí hráči ukázali, že se zkrátka chtějí poprat o svou šanci. Pokud budou i nadále takto makat, je to příslib pro budoucnost fotbalu v Mohelnici," míní Roman Sedláček.

Proti zkušenému Uničovu zasáhli do hry v domácím dresu například Dan Ryba (ročník 1996) či o dva roky mladší Jan Marák, kteří jinak působí v záložním celku Mohelnice, jenž hraje krajský přebor.

Z nových tváří zkouší Mohelnice mimo jiné gólmana Marka Kamische, ten byl naposledy jako dvojka v Zábřehu a dříve hájil též branku Zlatých Hor.

Novými posilami pro jaro mohou být i Banovec ze Sigmy, Vokoun, který je v Mohelnici na zkoušce z Polné, či opavský Horák. Po letech se zpět do klubu vrací z Německa Jakub Heidenreich.

V sobotu měl následně odehrát na svém hřišti přípravný zápas také celek Mohelnice B proti týmu Sokol Kralice. Duel nakonec odpadl, protože soupeř nedorazil.

FK Mohelnice – SK Uničov 4:3 (1:2)

Branky Mohelnice: Kotůlek 2, Hapal, Macák.
Mohelnice: Kamisch – J. Heidenreich, Horák, Fiala (65. Krejčí), Olejník - Macák (65. D. Ryba), Kotůlek (65. Kopa), Marák, Vokoun - Banovec – Hapal. Trenér: Roman Sedláček.