Do vyšší soutěže vstoupili Mohelničtí téměř se stejným týmem, se kterým léta úspěšně brázdili vody krajského přeboru. A pokud by byli jen o něco produktivnější, určitě by vyprovodili druhý tým divize loňské sezony pořádným výpraskem. Jenže to, co tentokrát mohelničtí útočníci dokázali nedat, to se jen tak nevidí.

„Já jsem smutný, Žďár si nezasloužil bod, jenže my pohořeli v produktivitě. Mít pět gólovek a k tomu dalších pět velkých šancí, to pak remíza zamrzí,“ přiznal po utkání Richard Polák, jeden z mohelnických koučů.

Tradičně své šance pohřbil Masopust, ta ve 22. minutě už zvedala fanouškům ruce nad hlavu. A ve druhé půli si už museli fanoušci opravdu zoufat: Chudáček ve skluzu sám v malém vápně netrefil balon, o chvíli později šel malým vápnem sám na gólmana Macák, ale míč mu uskočil.

Hosté závěr utkání odehráli v deseti, Pátek stáhnul Macáka (patrně už v pokutovém území), sudí ale po červené kartě faul vytáhnul na přímý kop těsně za vápno. Přesilovku ale domácí využili.

„Kluci asi byli z divizní premiéry trochu nervózní, ale hráli jsme dobrý fotbal, kvůli nim mě mrzí, že jsme nevyhráli. Zasloužili si to,“ podotknul Polák.

Mohelnice – Žďár nad Sázavou 1:1 (0:0)

Branky: 73. Vašíček – 46. Horák. ČK: 65. Pátek (Žďár).

Mohelnice: Večeř – Vymlátil (58. Mičker), Čihulka, Rosůlek, Koňarik, Chudáček, Kloss, Šrot, Macák (86. Hlaváč), Kuba, Masopust (52. Vašíček). Trenér: Petr Langr a Richard Polák.

Přečtěte si:
Mohelnice i v divizi spoléhá na své odchovance