Vstup do zápasu Přerovanům vůbec nevyšel. Už v 6. minutě totiž po brejku soupeře nešťastně inkasovali. Stoper Bogdaň si po centru z pravé strany srazil míč do vlastní sítě. Hosté se dostali do šance i v 15. minutě, tu ale ještě zvládl zneškodnit hostující gólman Sohlich. Poté Viktorka mohla vyrovnat, Hrušákovu nebezpečnou standardní situaci ale dokázal brankář Mohelnice zlikvidovat. Ve 40. minutě se po rohu prosadil hlavou v rybičce domácí Kotůlek, Přerovští tak odcházeli do šatny s dvougólovým mankem.

„Domácí první poločas zvládli mnohem lépe než my. Byli agresivnější v osobních soubojích, byli také nebezpeční v křídelních prostorech, z čehož pramenily nebezpečné situace. Poločas vyhráli zaslouženě," přiznal trenér Přerova Richard Švehlík.

Ve druhé půli se hra vyrovnala, Viktoriáni se snažili snížit a přiblížit se bodovému zisku z hřiště soupeře. Šancí na gól ale měli po málu. Jedinou velkou šanci po úniku a následném centru Zaorala spálil útočník Navrátil, který míč nedokázal trefit.

„Místy jsme měli i mírnou převahu, ale nedokázali jsme si vytvořit větší šance. Vítězství domácích je zasloužené, protože jsme promarnili první poločas. Ve druhé půli jsme nedokázali vývoj utkání zvrátit, protože jsme byli prostě málo nebezpeční, stejně jako v předchozím zápase," nebyl spokojen kouč Přerova.

„Dnes jsme mohli vidět zápas velmi kvalitní úrovně. Dobré pro nás bylo, že se nám rychle podařilo dát gól a soupeř musel hrát aktivně. Jako v minulém zápase, i dnes jsme si pomohli standardní situací," komentoval zápas mohelnický kouč Roman Sedláček na klubovém webu. „V prvním poločase jsme byli více aktivní a v tom druhém jsme se naopak snažili kontrolovat hru a hrozit z protiútoků. Šancí na skórování jsme měli povícero, ovšem nepodařilo se nám je dotáhnout do konce," dodal mohelnický trenér.

FK Mohelnice – 1. FC Viktorie Přerov 2:0 (2:0)

Branky: 6. Bogdaň (vlastní), 40. Kotůlek. Diváci: 160.
Mohelnice: Večeř – J. Heidenreich, Pinkava, Kuba, Surzyn (64. Horák) - Fišara, Kotůlek (81. Vokoun), Olejník - Macák, Hapal (83. Kopa), Bzirský. Trenér: Roman Sedláček.
Přerov: Sohlich – Hrabal (46. Bubeník), Hýbner, Bogdaň Kopecký – O. Václavíček – Zaoral (78. Chuda), Hrušák, Tögel, Zimčík – Navrátil (67. Havlíček). Trenér: Richard Švehlík.