„Chválkovice k nám přijely hrát fotbal, to musím ocenit, hrálo se nahoru dolů, bylo vidět, že ve hře jsou důležité body k záchraně. I v oslabení se potom soupeř snažil tlačit dopředu a utkání rozhodně nezabalil," konstatoval úvodem trenér mohelnického béčka Petr Strupek, jehož celek hned na začátku přežil doslova klinickou smrt.

„Protivník měl během úvodních patnácti minut dvě tutovky, kdy nás perfektně podržel brankář, teprve pak jsme se dostali do hry," prozradil dále Petr Strupek.

Ve 30. minutě se Mohelnice ujala vedení, když Jan Marák poslal středem hřiště kolmici na Dana Rybu, jenž přehodil gólmana a dobíhající Kloss poslal balon do sítě.

Těsně před přestávkou poté vyfasoval chvalkovický Beneš červenou kartu za nakopnutí protihráče a hosty čekal zbytek duelu v oslabení. I za této situace se však snažili s nepříznivým výsledkem něco udělat a nakonec se z penalty, kterou proměnil Korec, dočkali vyrovnání na 1:1.

Později ale vrátil domácím ztracené vedení dělovkou k tyči Petr Ryba, kterého našel na šestnáctce ideální přihrávkou Jan Marák.

Následně hosté stačili orazítkovat tyč, aby poté potřetí inkasovali, když s přibývajícím časem byli nuceni otevřít hru. Toho využil Kutal, jenž prošel až do šestnáctky a dal výsledku konečnou podobu. V závěru ještě Strnad z pětadvaceti metrů trefil tyč.

„První půle byla herně vyrovnaná, na šance jsme byli dokonce lepší, ale nedokázali jsme se prosadit. Hned v úvodu jsme měli dobré možnosti, zkrátka jsme měli dát první gól," posteskl si kouč Chválkovic Zbyněk Odstrčil.

„I po přestávce v deseti se za svůj výkon rozhodně nemusíme stydět, bohužel zklamání musíme být z naší produktivity. Když už se nám potom podařilo vyrovnat, přijde zbytečná chyba, kdy nám domácí znovu odskočili," dodal smutně chvalkovický trenér.

„Pro nás to jsou nesmírně důležité tři body a hráčům musím za předvedený výkon poděkovat. Předvedli jsme větší touhu po vítězství, což rozhodlo," uzavřel hodnocení nedělního klání mohelnický Petr Strupek.

FK Mohelnice B – SK Chválkovice 3:1 (1:0)

Branky: 30. Kloss, 60. P. Ryba, 75. Kutal – 50. Korec (pen.). ČK: Beneš (Chválkovice).
Mohelnice B: Neuer – A. Heidenreich, Krejčí, Knýř, Strnad – Havlíček (50. P. Ryba), D. Ryba (65. Mičker), J. Marák, Kopa – Kloss (75. R. Marák), Kutal (80. Rabenseifer). Trenér: Petr Strupek.
Chválkovice: Voslař – Beneš, Vališ, Korec (75. Lejsek), Mifka – Vávra, Štefek (38. Kaczmarczyk), Toman, Kvapil – Štrbík (46. Spáčil), Zahrada (46. Sázel). Trenér: Zbyněk Odstrčil.