„Jsme maximálně spokojení. Oproti pohárovému zápasu s Dolany, kdy jsme hráli trochu naivně, jsme změnili rozestavení. Nasadili jsme dva defenzivní štíty a chtěli jsme hrát na brejky. Tak, jak nám to vycházelo na podzim. A stejně nám to vyšlo i v Litovli," pochvaloval si trenér Zlatých Hor.

Domácí Tatran držel častěji míč, ale do šancí se nedostával snadno. Když se to podařilo, trefil Zavadil břevno, nebo obětavě bránící hosté dokázali litovelské střely zablokovat. „Litovel měla určitou převahu, ale to jsme čekali. V defenzivě jsme pracovali dobře a moc vyložených šancí jsme jim nedovolili. Jsem rád, že jsme ten zápas nakonec zvládli, protože v Litovli je horká půda. Její tým je silný," uvedl Milan Biedrava.

Za vítězstvím nasměroval Zlaté hory v polovině druhého poločasu průnik Charalambidise a zkušené zakončení Plháka, jenž propasíroval míč pod brankářem Procházkou do sítě.

Pojistku přidal v závěru Škoda, který hlavou uklidil do sítě centr Minky.

„V posledních kolech to bylo jako na houpačce, dali jsme pět gólů v Losinách a dostali devět v Hněvotíně. Přičítám to tomu, že oproti podzimu máme hodně mladý tým, který si ještě potřebuje sednout. Šanci dostávají šikovní hráči z béčka a z dorostu, kterým ale ještě chybí některé návyky. O to cennější je pro ně toto vítězství," řekl Biedrava.

Na druhé straně naopak vládlo velké zklamání. „Prohrát se může, ale ne po takovém výkonu. Jsem z něho zklamaný a naštvaný. Nedokážu si vysvětlit, jak jsme mohli takhle zahrát. Všem lidem, kteří to museli vidět, se jako trenér musím omluvit," nešetřil kritikou litovelský kouč Tomáš Hrdlovič.

„Několik příležitostí jsme měli, ale nedokázali jsme dát gól. A když už ho Šilberský dal, tak nebyl uznán pro ofsajd. Jestli byl, to nedokážu posoudit, ale rozhodně se na to nemůžeme vymlouvat. Prohráli jsme si to sami, vlastním výkonem," řekl Hrdlovič.

Zklamali ho především zkušení hráči. „Třeba Dombiho bych normálně střídal snad už v prvním poločase. A takových hráčů tam bylo víc. Měl jsem ale jen jednoho hráče na lavičce. I proto bylo těžké s tím něco udělat," konstatoval litovelský trenér. „Pro příští zápas z tohoto katastrofálního výkonu ale vyvodím důsledky," dodal.

Tatran Litovel - FK Zlaté Hory 0:2 (0:0)

Branky: 65. Plhák, 86. Škoda. Rozhodčí: Krobot - Machala, Žvátora.
Litovel: Procházka - Šrom (80. Jarmar), Krátký, Jindra, Miklánek - Kvapil, Zavadil, Kratochvíl, Šilberský - Čep, Dombi. Trenér: Tomáš Hrdlovič.
Zlaté Hory: Urban - Martinka, Křivan, Škoda, Biedrava - Žáček (75. Pluhařík), Šos - Plhák, Minka, Charalambidis - Brückner (82. Karlík). Trenér: Milan Biedrava.