Až ve druhé polovině losovacího aktu byl tažen míček, v němž byl lísteček s nápisem SK Sigma Olomouc. V tu dobu již nebyli v osudí téměř žádní favorité, protože dříve byla tažena Plzeň, Sparta, Baník či Jablonec. Zbývala tedy jen Slavia, ale i té se Hanáci vyhnuli.

Zopakují si tak souboj se svým bývalým hráčem Martinem Sladkým. Na stopery Sigmy pak bude čekat útočník Fortune Bassey, který jim při posledním měření sil pořádně zatápěl, a dokonce se jednou prosadil.

SK Sigma Olomouc - SK Dynamo České Budějovice. Ilustrační foto
Infarktový závěr! Sigma tři minuty před koncem ztrácela dva góly, ale má bod

V rámci FORTUNA:LIGY se oba celky na Andrově stadionu potkaly 14. srpna a šlo o strhující duel, který nabídl šest branek a remízu 3:3 díky fantastickému závěru domácích. V 86. minutě totiž snižoval na 2:3 Zifčák a v sedmé nastavené minutě trefil bod Poulolo.

„Skoro všechny dvojice jsou vyrovnané,“ řekl v přímém přenosu losu na ČT Sport jeden z hostů František Straka, jehož slova mířila také k souboji Budějovic s Olomoucí.

Martin Sladký ještě v dresu Sigmy Olomouc.
Sladký po aplausu na Andrově stadionu: Asi jsem tady nějakou práci odvedl

Samotný los přinesl také jednu komickou situaci. Hned v úvodu totiž Jiří Kotrba nemohl otevřít míček, v němž se schovával jeden z týmů. „Máme nové míčky, nemusíme se bát použít hrubou sílu,“ sdělil losujícím moderátor pořadu a ředitel komunikace FAČRu Michal Jurman.

„Asi mám malou sílu a v míčku je těžký soupeř. Franto, připrav nůž, asi to budu muset rozbít,“ usmíval se Kotrba, jenž míček ne a ne otevřít. „Možná se dnes týmy své soupeře nedozvědí,“ vtipkoval Jurman. Nakonec se za pojmem Kotrby „těžký soupeř“ skrývala Mladá Boleslav, která změří síly s Plzní.

Oficiálním hracím dnem je středa 27. října. Sigma má ale v tento den na programu ligovou dohrávku se Slavií, a tak nastává kolize. Kluby tak musí vyjednat náhradní termín a budou o něm informovat.