„V souvislosti se svým zvolením jsem se rozhodl, že odejdu z funkce předsedy v Hrabišíně a nebudu se ucházet ani o pozice na kraji. Jsem proti kumulaci funkcí,“ prohlásil čtyřiašedesátiletý Faltýnek.

„Proti předchozímu vedení svazu nemám nic. Podle mě nepracovalo špatně a dělalo, co bylo v jejich možnostech. Okres Šumperk také podporoval na celostátní úrovni funkcionáře, kteří měli nějaký kredit jako Ivan Hašek, či Petr Fousek,“ uvedl Faltýnek.

Přesto by rád určité změny přinesl.

Ilustrační foto
Amatérský fotbal se nevzdává. Dohrát se může podle desatera přikázání

„Pokusíme se být vstřícnější ke klubům. Chceme více komunikovat. Více se radit třeba i o formátech soutěží. Budeme chtít zkvalitnit práci s mládeží. To je stěžejní, protože když nebude mládež, fotbal za chvíli nebude mít odkud brát,“ prohlásil nový předseda.

Ten dostal do začátků i z podstatné části obměněný výkonný výbor. Své pozice obhájili pouze Martin Hoško a Vlastimil Kubíček. Novými členy jsou pak Bořivoj Bartoš, bývalý předseda FK Šumperk, Jan Knobloch (Lesnice), Karel Minařík (Velké Losiny) a Robert Šrejma.

„Všechny nově navolené znám osobně. Vím, jak se k fotbalu stavějí. Snad bude vše fungovat tak, jak má. Fotbal potřebuje u veřejnosti i státních orgánů získat zpátky ztracený kredit,“ řekl Faltýnek.

Patrik Strnad ve svém novém podniku
Chtěl do druhé ligy, ale zjistil, že fotbal není vše. Otevřel si shisha bar