Domácí nastoupili do zápasu oproti předchozímu klání v podstatě kompletní, když ze stávající sestavy chyběl kvůli dovolené pouze Jan Mičunda.

„Po celý zápas jsme měli jasnou převahu a rozdíl mezi soutěžemi byl na hřišti znát, což se nakonec odrazilo i ve výsledku,“ okomentoval ve zkratce vysokou výhru svých svěřenců trenér Oskavy Květoslav Pospíšil.

Hosté si výraznější šanci vytvořili jen jednou, když během první půle orazítkovali tyčku, to však bylo již v době, kdy měli na svém kontě dvougólové manko.

Na konečné sedmibrankové výhře Oskavy se hattrickem nejvíce podílel slavonínský Jiří Šrom, jenž odehrál v dresu Jiskry svůj první duel a výrazně si tak řekl o místo v kádru pro mistrovskou sezonu.

„Svým výkonem nás opravdu zaujal a o jeho angažování budeme vážně uvažovat. Šikovný útočník by se nám určitě hodil, zejména po zkušenostech z letošní jarní části, kdy jsme měli velké problémy s koncovkou,“ prozradil Pospíšil.

Další přípravné utkání sehraje Oskava v sobotu 30. července, kdy doma přivítá od 17 hodin Slavoj Bruntál.

„V tomto zápase bychom už chtěli mít soupisku pohromadě, tedy takovou, se kterou vstoupíme do mistrovských bojů. Na kádru zatím stále pracujeme, pro soutěž hodláme mít k dispozici zhruba sedmnáct hráčů,“ doplnil závěrem kouč Oskavy.

Jiskra Oskava – Sokol Nový Malín 7:0 (3:0)

Branky: Šrom 3, Janíček 2, Dus, Veselský.
Oskava: Zorek (46. Studený) – Dus, Sokol, Siegl (46. Kaler), Plachý – Kasal, Dlugoš, Veselský, Janíček – Šrom, Jílek.