Odvolání kouče, který je u týmu tři sezony a fotbalisty Sulka coby vítěze divize přivedl do Moravskoslezské ligy, přišlo nedlouho po vysoké víkendové porážce v Mutěnicích.

Důvody odvolání ale nejsou sportovního charakteru. Otto Jáně počátkem týdne přes média kritizoval poměry v klubu. Netrvalo dlouho a přišla odezva: Jáně dostal padáka.

Z úst vedení klubu Sulko Zábřeh sice jednoznačně nezaznělo, že vypovězení smlouvy je reakcí na kritiku trenéra, přesto je to naprosto jasné.

Týmu se totiž po sportovní stránce daří, přestože v zimním období i kvůli finančním potížím klubu odešlo z kádru několik opor. Ani v jednu chvíli nebyl Zábřeh ohrožen sestupem, a pokud v neděli zvítězí doma nad poslední Lipovou, může záchranu brát jako definitivní, přestože do konce sezony je ještě poměrně daleko.

„Už jednou jsme hodlali pana Jáněho odvolat, ale tehdy ve výkonném výboru převládl názor, že by měl u týmu zůstat. Po pondělním článku, který pan Jáně poskytl Deníku, výbor jednohlasně pana Jáněho odvolal,“ informoval sportovní ředitel fotbalového klubu Sulko Zábřeh.

Otto Jáně v rozhovoru pro Deník mimo jiné uvedl, že klub dluží hráčům peníze a že vedení klubu s ním ani s hráči nekomunikuje. „Ani nevím, kdo teď klub vlastně vede,“ posteskl si Jáně.

„Po tomto vyjádření mě začali bombardovat sponzoři, ptali se, co se v klubu děje a jak si může trenér něco takového dovolit říct. Bohužel u pana Jáněho je vztah ke klubu postaven jen na penězích, proto se výkonný výbor rozhodl okamžitě vypovědět smlouvu. Mělo by to uklidnit situaci v klubu, mělo by to uklidnit sponzory,“ uvedl Doubrava.

Vyhazov trenéra přichází v době, kdy se opět začalo mluvit o finančních potížích v klubu. Zábřežský fotbal ukončil se zhruba půlmilionovým dluhem loňskou divizní sezonu, přesto se přihlásil do Moravskoslezské fotbalové ligy. I v současné době dluží hráčům a dopravcům. „Ano, stále ještě dlužíme hráčům, do konce června ale chceme všechny dluhy vyrovnat,“ konstatoval Bohuslav Charvát, předseda zábřežského fotbalového klubu.

Také kvůli financím z týmu odešlo během zimní pauzy pět hráčů, nyní tým kosí zranění a do hry naskakují hráči, kteří nemají ligovou výkonnost.

„Takhle se nedá fotbal dělat ani v I. B třídě,“ stěžuje si Otto Jáně.