Možnost strhnout dění zápasu výrazněji na svou stranu měli na začátku duelu krajského přeboru oba týmy. Samotný začátek se nakonec z hlediska výsledku lépe povedl Dolanům.

„Začali jsme dobře, měli jsme velkou brankovou příležitost, ale Holásek neuspěl. S prvními pětadvaceti minutami jsem byl velmi spokojený, Zábřeh měl ale také nějaké šance," připustil kouč Petr Máčala.

Právě nevyužité příležitosti mrzely jeho oponenta na lavičce Zábřehu Jaroslava Appla. „Předpokládali jsme, že Dolany budou mít šikovný mančaft, což se potvrdilo. Utkání jsme začali dvěma stoprocentními šancemi, ale naložili jsme s nimi špatně," pravil Appl a pokračoval: „Soupeř nás potom potrestal a ukázal nám, jak se má zakončovat.

Pak promarnili ještě jednu gólovou příležitost. Byl to paradoxní zápas, měli jsme vést 2:0 a nakonec jsme málem prohrávali 0:2. Ale nastalo se," podotkl Appl. Dolany vedly rozdílem jedné branky, když po Bednářově sólu dorážel Erik Smítal.

Výsledek 1:0 ale nevydržel příliš dlouho. „Do zápasu jsme je dostali vlastní chybou, náš hráč nahrál soupeři neobratně do šance a ten toho využil. Byla to škoda, mohli jsme vést 2:0 a zápas by se vyvíjel jinak," konstatoval ke srovnání stavu ranou Žandy domácí trenér Máčala.

Před odchodem do šaten navíc bylo Dolanským ještě hůře. Po levé straně spěchal s míčem zábřežský Jakeš a stříleným centrem překonal se štěstím gólmana Chlandu. „Nebude to Jakeše hanit, že chtěl centrovat. Zapadlo to za brankáře, ten to ve snaze chytit ještě posunul na tyč," řekl Appl.

Brzy po pauze přidali hosté třetí branku. Po rohovém kopu se dostal odražený míč ke Královi a ten z halfvoleje pálil pod břevno. Situace byla pro Dolany už kritická a tak přišla změna taktiky.

„Věděli jsme, že soupeř posílí útok ve snaze o vyrovnání. Nakopávané míče se nám snažilo celkem eliminovat a měli jsme další šance. Lepka, Puchr, Sládek neproměnili. Mohli jsme utkání dotáhnout ve větším klidu," glosoval Jaroslav Appl.

Domácí ještě těsně před koncem nastřelili břevno Tomanovy branky, tím však snaha o smazání dvougólového manka skončila a ze zisku tří bodů se radoval Zábřeh.

FC Dolany – SK Sulko Zábřeh 1:3 (1:2)

Branky: 23. Smítal – 28. Žanda, 39. Jakeš, 53. Král. Rozhodčí: Grečmar – Křepský, Svozil. ŽK: Hanzelka, Bednář, Hradil – Němec, Okleštěk. Diváci: 70.
Dolany: Chlanda – Vrána, Hanzelka, Jíša, Doubrava – Katsumasa (84. Hradil), Kubeček (67. Procházka), Pekář, Holásek (60. Blahůšek) – Bednář (81. Mráz), Smítal. Trenér: Petr Máčala.
Zábřeh: Toman – Neměc, Lepka, Marada – Žanda, Král, Okleštěk, Lukas – Puchr, Jakeš (90. Švéda), Sládek (85. Schwab). Trenér: Jaroslav Appl.