Po delší době se tedy celek trenéra Romana Sedláčka výrazněji střelecky prosadil, když právě koncovka byla doposud asi největší slabinou tohoto výběru.

Na góly si ale tentokrát mohelničtí diváci museli počkat až do druhé půle, když první dějství skončilo bez branek. V úvodu nejprve zahrozili několikrát hosté, na domácí straně se pak neujalo několik hlaviček.

„Do přestávky to bylo herně vyrovnané, takový bojovný zápas na těžkém terénu, hrálo se nahoru dolů," započal své hodnocení trenér Mohelnice Roman Sedláček.

„Před nástupem do druhé části jsem kluky v kabině nabádal k tomu, abychom hráli důrazněji do koncovky, což se nám docela dařilo a díky tomu jsme nakonec soupeře přetlačili," těší mohelnického kouče.

První gólovou akci zápasu obstaral domácí benjamínek Jakub Svoboda, který se pěkně uvolnil a parádní pravačkou poslal balón do šibenice.

Další dvě domácí trefy následně padly ze standardních situací.

Na 2:0 zvyšoval po trestném kopu Davida Bači přesnou hlavičkou Jan Fišara. Skóre poté uzavřel z penalty po faulu na Baču Vlastimil Fiala.

„Už jsme to vítězství potřebovali jako sůl. Doufám, že klukům tento výsledek zase dodá sebevědomí, dnes můžeme být maximálně spokojení, vyhráli jsme zaslouženě. Ale teď samozřejmě bude potřeba navázat na tento dílčí úspěch také na hřišti soupeře," říká závěrem Roman Sedláček.

Proti Horáckému fotbalovému klubu představili domácí novou posilu, krajního obránce Michaela Surzyna, který do mohelnického mužstva přichází do konce podzimní části z týmu SK Sigma Olomouc.

Po tříbodovém zisku nad Třebíčí jsou fotbalisté Mohelnice momentálně na třináctém místě v tabulce MSFL. Další mistrovské klání je čeká v sobotu 24. září od 15 hodin, kdy sehrají derby na půdě 1.HFK Olomouc.

FK Mohelnice – HFK Třebíč 3:0 (0:0)

Branky: 49. Svoboda, 55. Fišara, 62. Fiala (pen.). Rozhodčí: Bernatík – Ogrodník, Poláček. ŽK: Markovič, Surzyn – Bagnon, Komínek. Diváci: 210.

Mohelnice: Hora – Fiala, Kuba, Markovič, Surzyn – Svoboda (85. Srdýnko), Kovář, Fišara (73. Pinkava), Bača, Bzirský (79. Vokoun) – Hapal. Trenér: Roman Sedláček.

Třebíč: Soukup – Bagnon (82. Peručica), Rychetník, Chalupa, Benda, Dočekal, Bogner, Ošmera (73. Novotný), Heřmánek, Komínek, Karásek (59. Ngako). Trenér: Richard Zeman.