Domácím chyběli pro nemoc nebo zranění Šalamoun, T. Večeřa a Vejvoda. Uničov vedl od 20. minuty, kdy si dal po rohu vlastní branku Hanzlík. V 67. minutě přidal druhý gól dorážkou z pěti metrů Siegl.

„V prvním poločase nebyla hra i vlivem silného větru plynulá. Ve druhém už jsme se trošku zlepšili, ale stále je na týmu cítit útlum z probíhající přípravy,“ řekl trenér Uničova Zdeněk Strouhal.

Hosté se představili bez trojice opor Onciula, Smažíka a Žíly, hned ve 2. minutě se musel nechat odvézt do nemocnice Karakasidis, který se nešťastně srazil se spoluhráčem Křivánem a utrpěl otřes mozku. „Už je ale doma a v pořádku,“ informoval kouč Mikulovic Antonín Mura.

Karakasidis vystřídal Brazilec Luan. „Je to jen na zkoušku, nepodal moc dobrý výkon,“ konstatoval Mura. Jinak ale zářil spokojeností.

„S výkonem týmu jsem spokojený až moc. Uničov sice dal dva góly, ale první byl náš vlastenec, ten druhý padá na triko gólmanovi, který neudržel v náručí míč. Jinak si Uničov skoro žádné šance nevypracoval,“ hodnotil zápas Mura a dodal: „Ale na druhou stranu, my také ne, jen jsme vyprodukovali pár nemastných střel ze střední vzdálenosti.“

Další přípravné utkání sehrají Mikulovice v sobotu 1. března v 16.00 hodin doma s Javorníkem.

Uničov – Mikulovice 2:0 (1:0)

Branky: 20. vlastní Hanzlík, 67. Siegl. Rozhodčí: Machala.

Uničov: Uvízl (46. Dragon) – Niessner, Poštulka, Vaníček, Novosad – Svačina (33. Vybíhal), Fiala, Zmeškal, Maliňák (46. Homola) – Krpec, Kobylík (46. Siegl). Trenér Zdeněk Strouhal.

Mikulovice: Pastucha (46. Urbánek) – Křivan, Janošťák, Dařílek, Glac – Anft, Hanzlík, M. Burian, Pavlinský – Karakasidis (2. Luan), K. Burian (46. Plhák). Trenér Antonín Mura.