Po podzimu patří fotbalistům Zlatých Hor v tabulce zatím čtvrtá příčka s pětibodovou ztrátou na vedoucí Troubelice.

„Také na jaře se chceme poprat o čelo tabulky s cílem, pokusit se o návrat do krajského přeboru,“ prozradil na úvod trenér Zlatých Hor Milan Biedrava, který do jarních duelů soutěže vstoupí s osvědčenou sestavou.

„Máme tady kvalitní fotbalisty, takže ani nebylo potřeba kádr výrazněji posilovat. Do mužstva jsem se během přípravy snažil zapracovat pouze několik našich dorostenců. Naopak máme spíš starosti, abychom mužstvo udrželi pohromadě, protože o některé kluky mají zájem kluby z vyšších soutěží,“ prozrazuje dále Biedrava.

Jurčák je zpět

Přesto Zlaté Hory v mistrovských bojích představí jedno nové jméno, paradoxně na klíčovém postu gólmana. Do týmu se totiž po vleklých zdravotních potížích s ramenem vrací brankář Milan Jurčák.

„Je to náš hráč, kterého jsme před lety získali z České Vsi. V dorostu chytal za Sigmu Olomouc. Dva roky byl mimo hru kvůli zranění, ale teď se pomalu dostává do formy. Pevně věřím, že se dá dohromady. Je to kvalitní gólman a pro nás bude určitě přínosem,“ říká na adresu staronové posily trenér Biedrava, jehož celek v současnosti finišuje s přípravou na jarní část I. A třídy.

Příprava byla tvrdá

Zlaté Hory se v průběhu zimy zúčastnily tradičního soustředění v rekreačním středisku Bohemaland, kde měli fotbalisté kromě těžkých výběhů k dispozici také posilovnu nebo saunu. Fotbalové dovednosti pak tým piloval na vlastní umělé trávě.

„Letos jsme se zaměřili především na kondici s míčem. Co se týká přípravy, máme letos opět vytvořeny vynikající podmínky, které možná nemají ani některá divizní mužstva. Fotbalový výbor i sponzoři pro nás dělají opravdu maximum. Příprava na jaro nám zatím vychází a jsme s ní moc spokojení,“ pochvaluje si Biedrava.

Zlaté Hory sehrály v rámci přípravy i několik přátelských utkání včetně turnaje v Mikulovicích, kde aktuálně čtvrtý celek I. A třídy skončil druhý.

Tento čtvrtek pak zamíří fotbalisté z Jesenicka do Loučné na herní soustředění.

„Tam již budeme pouze pilovat různé herní činnosti,“ říká Milan Biedrava, jehož svěřence před startem soutěže ještě prověří v zápase například i Šumperk a Jeseník, tedy mužstva krajského přeboru, který by si rádi příští rok opět vyzkoušeli i ve Zlatých Horách.

Hned na úvod jara následně čeká celek Zlatých Hor jedno z utkání I. A třídy, které může hodně napovědět o jeho šancích na případný postup.

V neděli 23. března se totiž představí na hřišti druhého Medlova.

„Bude to pravděpodobně hodně těžký zápas. Navíc svedeme souboj prakticky o šest bodů. Soupeř je v tabulce před námi a v případě úspěchu bychom se na něj mohli bodově dotáhnout,“ dodal závěrem trenér fotbalistů Zlatých Hor Milan Biedrava.

Miroslav Pergl