Šumperk pak v utkání představil čerstvou posilu, stopera Marcela Krayzela ze Sigmy Olomouc, který se hned při své premiéře blýskl vyrovnávací trefou.
„Jeví se jako velká posila, vzadu byl dominantní, navíc pomohl gólem a měl tam i další slibnou šanci. S jeho příchodem se naše obrana dost vyztužila, v defenzivě jsme nyní určitě o dost silnější než na podzim,“ řekl na adresu nové akvizice Bohdan Hecl, kouč Šumperku.

Podobně jako v domácím duelu proti Jeseníku však i tentokrát šumperští fotbalisté zaspali první poločas, v němž si nevytvořili výraznější šanci a sami naopak po hrubce Podhorného inkasovali.

„Naštěstí ve druhé půli jsme již dokázali být daleko aktivnější na míči, projevilo se, že máme více natrénováno a hodně nám pomohly standardní situace,“ prozradil dále trenér Šumperku Bohdan Hecl.

„Pustá Polom už není oproti podzimu tak zdatná v kombinaci a dnes hráli takový jednoduchý fotbal se spoustou nákopů a následným bojem o odražené míče, ale s touto hrou vystačili jen první poločas,“ pokračuje Bohdan Hecl, jehož svěřencům se po přestávce čtyřmi zásahy povedlo strhnout výsledek na svou stranu.

V 61. minutě rozehrál standardku do šestnáctky Rozsíval, kde se prosadil již zmiňovaný Marcel Krayzel, později zajistil Šumperku vedení z trestného kopu přímo do šibenice Filip Rozsíval.

Stejný hráč následně zvýšil šumperský náskok, když proměnil penaltu po faulu na Miroslava Podhorného. Ten pak v samotném závěru odčinil svou minelu z první půle, kdy udeřil do otevřené obrany a dal výsledku konečnou podobu na 1:4.

SC Pustá Polom – FK Šumperk 1:4 (1:0)

Branky: 22. Žůrek - 61. Krayzel, 64. a 73. (pen.) Rozsíval, 84. Podhorný. Rozhodčí: Vojáček - Podhajský, Běhal. ŽK: Pomp, Vítek, Romaněnko – Krayzel, L. Horák. Diváci: 120.

Šumperk: Blaha – Můčka, Španihel, Krayzel, Kotzmann – Bernard, Ševčík (56. Krcho) – L. Horák (87. Jurásek), Rozsíval, Podhorný (86. Rýznar) – Nimrichtr. Trenér: Bohdan Hecl.