„Petr Navrátil odchází do Mohelnice na hostování do konce podzimní části,“ informoval Deník Vladimír Dostál, předseda FK SAN-JV Šumperk.

Navrátil předloni vyhrál krále střelců krajského přeboru, v loňském ročníku skončil druhý za jesenickým Tondou Pavelkou. Byl jedním z tahounů šumperského celku za postupem do divize. Ve vyšší soutěži se mu ale zatím ani trochu nedaří.

„Ne všichni hráči se dostanou na hřiště či na lavičku. A je nedůstojné, aby nejlepší kanonýr byl jen divákem. Jenže v nabité konkurenci zatím nebyla šance, že by si Navrátil zahrál, proto jsem rád, že jsme se dohodli s Mohelnicí a Petr si bude moci zahrát divizi,“ podotkl Dostál.

Mohelnice na jaře také postoupila do divize, hraje ale jinou skupinu než Šumperk. Ten je nyní třetím týmem severomoravské skupiny, Mohelnice je poslední v jihomoravské skupině.

„Řadu soupeřů jsme přejeli, ale nedáme gól. V divizi jsou na útočníky kladeny jiné požadavky než v krajském přeboru. Navíc se nám teď na měsíc zranil Kuba a na dva týdny je pracovně mimo Šrot. Takového hráče, jakým je Navrátil, potřebujeme,“ sdělil Aleš Heidenreich, vedoucí mohelnického týmu.

Mohelničtí jsou už ze své produktivity zoufalí, své soupeře opravdu přehrávají, ale jak říká jejich trenér Richard Polák: „Nedáme gól, ani kdyby se prodlužovalo a pak se kopaly penalty.“

S tím souhlasí i Heidenreich. „V posledních třech zápasech jsem napočítal tak pětadvacet velkých šancí, z toho dvanáct byly naprosté tutovky. Možná že se teď budou někteří mohelničtí hráči cítit ukřivděni, že sem bereme někoho ze Šumperku, ale jsme v situaci, kdy už potřebujeme dávat góly,“ dodává Heidenreich.

Pro Navrátila bude mohelnické angažmá šancí na obrat. Letos má na kontě totiž jen jednu asistenci. „Je mi trochu líto, že musím ze Šumperku pryč, ale beru to jako fotbalový život. Týmu se daří, chápu, že trenér nechce měnit sestavu. Navíc je v Šumperku velká konkurence v útoku: Horák, Mičunda, Sitta. Možná jsem mohl dostat více prostoru, ale do Mohelnice se těším, mají dobrý tým, snad jim pomohu dávat góly,“ svěřil se Petr Navrátil.