Zápas čtvrtého s osmým začal nečekaně tlakem zábřežského celku. Sulko využilo pomalého startu Břeclavanů a na čtvrt hodinu důrazně útočilo na domácí branku hájenou Prokopem. Ten musel čelit v krátkém čase hned čtveřici rohů Zábřehu. Po jednom z nich pálil hostující sniper Martin Bačík, který se na jaře trefil alespoň jednou v každém zápase, jen do středu branky, odkud jeho rotující projektil Prokop vyboxoval do bezpečí.

„Chtěli jsme doma konečně naplno bodovat, Zábřeh byl hratelný soupeř. Vstoupili jsme ale do zápasu katastrofálně. Jako bychom si mysleli, že se soupeř porazí sám. Úplně nám odešla hra po křídelních záložnících, na které jsme dříve stavěli. Hráči na těch postech se vůbec neprosazovali, nevytvářeli přečíslení ani centry do šestnáctky," zlobil se kouč Břeclavanů Milan Valachovič.

Postupem času domácí hru vyrovnali a několikrát i ohrozili branku Zábřehu. Nebyly to ale žádné tutovky. Většinou jen záložníci hledali obloučkem na hrotu osamoceného Radka Sasína. Brankář Bárta byl ale vždy pozorný a byl u míče rychleji než útočník MSK. Ani ostatní domácí hráči se v ofenzivě nepřetrhli. Sice jako házenkáři kroužili okolo pokutového území hostů, ale nikdo z nich nebezpečně nevystřelil.

Začátek druhé půle byl v režii Břeclavanů. Ti třikrát stříleli Bártovu branku, ale ani jednou se netrefili mezi tři tyče. To na druhé straně musel Prokop několikrát ukončovat akce Sulka. Největší šanci Zábřehu spálil v 62. minutě právě Bačík. Po stříleném centru zprava od brankové čáry jen nastavil kopačku, balon však trefil dobře postaveného Prokopa.

Po hodině hry využil Valachovič zbývající dvě možnosti ke střídání, aby oživil hru po křídlech a musel zároveň stáhnout i zraněného Šilingera. „Chtěli jsme zariskovat, abychom dali vítěznou branku. Změnili jsme rozestavení na 4-4-2 a doplnili Sasína na hrotu Nevídalem. Chybí nám však útočník typu Vlčka, který dokáže podržet balon, sklepnout ho pro spoluhráče a umí i utkání rozhodnout. Sasín vepředu byl velmi dobře pokrytý obránci Zábřehu," krčil rameny břeclavský kouč.

Na branku Zábřehu se valila jedna útočná vlna za druhou. Najednou ale dostala snaha MSK krutou ránu. Ivo Michal nezastavil napoprvé průnik útočníka hostů a jako stoper musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Soupeře stáhl za dres těsně před šestnáctkou a viděl od sudího Ogrodnika rovnou červenou kartu. Z následného přímáku ale Zábřeh vůbec netrefil branku.

Zábřehu remíza stačila. I proti deseti se nadále jen bránil. Břeclavané se ale proti devíti bránícím hráčům a brankáři nemohli prosadit. Zápas tak skončil bez branek a ze zisku bodů měli podle očekávání radost hlavně svěřenci trenéra Jiřího Balcárka.

„Vyloučení nás samozřejmě mrzí, protože Ivoš byl na jaře naším klíčovým hráčem, měl fazónu. Naši hru to ale moc neovlivnilo, dále jsme byli lepší, hráli jsme na jejich půli. Bohužel branku jsme dát nedokázali. Už několik zápasů bojujeme s neúplnou sestavou a v dalších zápasech to nebude jiné, ale musíme se s tím vypořádat," dodal Valachovič.

MSK Břeclav – Sulko Zábřeh 0:0 (0:0)

Rozhodčí: Ogrodnik - Tomanec, Fojt. ŽK: Laštůvka, Hojstrič, Kulíšek (všichni Zábřeh). ČK: 76. Michal (MSK). Střely na branku: 8:8 (v poločase 3:6). Rohy: 9:5 (4:4). Diváků: 180.
Břeclav: Prokop – Crla, Michal, Lysoněk, Šilinger (64. Chromeček) – Ivančic (46. Navrátil), Málek, Cupák, Simandl (K), Košulič (64. Nevídal) – Sasín. Trenér: Milan Valachovič.
Zábřeh: Bárta – Šalamoun (K), Kulíšek, Rajnoha, Šichor (86. Soušek), Michalčák (72. Pelán), Laštůvka, Hojstrič (87. Hrdlovič), Barcal - Hajčík, Bačík. Trenér: Jiří Balcárek.