Pro mnohé zábřežské příznivce může být výhra 1:0 zklamáním, vězte ale, že statistiky duelů obou soupeřů jsou více než hodně vyrovnané. Zábřeh se s Hulínem střetl do neděle desetkrát, čtyřikrát zvítězil, čtyřikrát prohrál, dvakrát remizoval s celkovým skóre 12:14.

A od počátku oba mančafty tuto historickou statistiku naplňovaly.

Zábřeh sice měl po většinu času převahu, ale platonickou, opravdové šance dlouho neměl. V první půli sice kopal pět rohů v řadě za sebou, ale neohrozil při tom hulínskou bránu.

Několikrát s míčem vběhl do šestnáctky Šichor, ale opět bez nebezpečnějšího zakončení.

Po přestávce se hrálo jen a pouze před hulínským vápnem, kouč Sulka Balcárek ve snaze konečně zlomit marnou snahu svých barev o prolomení hulínské obrany poslal na hřiště i třetího útočníka, ovšem opět se toho až tak moc nedělo. Šichor s Bačíkem rotovali kolem šestnáctky jako o život, ovšem nálepku gólová si zasloužila jen jedna šance, když si na centr doslova naskočil Šalamoun a z malého vápna poslal míč v opravdu stoprocentní šanci asi půl metru nad břevno.

„Naše převaha byla platonická, pořád něco chybělo ve finální části. Hráči byli s postupujícím časem nervóznější, aby nepokazili přihrávku, soupeř nešel do brejku a neskóroval. I proto jsme gólové šance v podstatě neměli," konstatoval kouč Zábřehu Jiří Balcárek.

Zábřežský tlak ale hosté nevydrželi. Ve středu pole ztratili míč, ten se dostal k Bačíkovi, který na hranici vápna vystřelil přesně k tyči. Gólman Dubec se natahoval marně.

„Já věřil, že to soupeř nemůže ubránit, říkal jsem hráčům, ať jsou trpěliví, že gólový okamžik přijde," říká Balcárek. „Tyhle zápasy s týmy ze spodku tabulky jsou opravdu nepříjemné, kolikrát je to těžší, než hrát s týmy z opačného konce tabulky. Hráči mají v hlavě, že je to povinné vítězství, ale jak je to nula nula a blíží se konec zápasu, čas pro ně utíká strašně rychle," dodává Balcárek.

„Domácí vyhráli zaslouženě, jen škoda, že ten gól padl tak pozdě, protože jsme to už mohli uhrát na remízu, když předtím jsme přečkali řadu šancí soupeře. Bohužel opět jsme po zbytečné chybě ve středu hřiště inkasovali," prozradil k zápasu trenér Hulína Jindřich Lehkoživ. „My máme potíže se sestavou, navíc je tým teď hodně dole psychicky, takže případný bod by pro nás měl cenu zlata," doplnil kouč hostů.

„Zábřeh měl nebezpečné standardky, které jsme přežili. My jsme brejkové situace nedotáhli do finálního zakončení. Deset minut před koncem jsme chybovali ve středu hřiště v rozehrávce a z následného útoku jsme přišli o bod. V závěru jsme se už na vyrovnání nezmohli," dodal zklamaný trenér Hulína.

Pro Hulín to byla pátá porážka na hřišti soupeřů z šesti utkání.

SK Sulko Zábřeh – SK Spartak Hulín 1:0 (0:0)

Branka: 80. Bačík. Rozhodčí: Klíma - Sedláček, Páral. ŽK: Kostorek, Linek (oba Zábřeh). Diváci: 310.
Zábřeh: Procházka – Rajnoha, Komárek, Linek, Heidenreich – Furik (46. Bačík), Šalamoun, Tögel, Kostorek (61. Michalčák) – Šichor, Pospíšil (84. Hajčík). Trenér: Jiří Balcárek.
Hulín: Dubec – Barcuch, Václavíček, Řihák, Číhal – Dvořáček, Paciorek (73. Subič), Kadlec, Lehkoživ (46. Němec), Pacl (87. Mrhálek) – Otruba. Trenér: Jindřich Lehkoživ.