Fotbalový funkcionář z Olomoucka, ovšem valnou část svého zábřežského angažmá, byť krátkého, „utajený“.

„Ano, sportovním manažerem je už asi šest týdnů pan Piňos,“ uvedl předseda klubu SK Sulko Zábřeh Zdeněk Kunrt.

Fotbalový klub v Zábřehu čeká asi hodně mrazivá zima. Stále nedozněly finanční potíže, které klub přiznal před rokem a půl. Také proto asi přemýšlí nad odchodem z týmu řada hráčů, což by oslabilo už tak na třetí ligu ne zcela konkurence schopný mančaft.

Klobouk v jedné ruce a ve druhé kliku prý má Svozil s Laštůvkou (Uničov), Skopal s Pobuckým (Šumperk) a Pinkava (Velké Losiny).

Vedení zábřežského klubu však tyto informace popírá.

„Nevylučuji, že někteří hráči opravdu odejdou, ale to se přece děje normálně i v jiných klubech. A také je možné, že někteří naši hráči mají nabídky, to ale neznamená, že nám půlka týmu uteče. To není pravda. S hráči se jedná,“ uvedl Vojtěch Piňos.

Ten se už s hráči sešel a v tiskovém prohlášení uvedl, že z týmu zatím hodlá odejít jenom Roman Skopal.

„Hráč projevil zájem odejít do Šumperku a také vedení šumperského klubu má o hráče zájem, o jeho případném odchodu budeme jednat,“ napsal v tiskovém prohlášení Vojtěch Piňos.

V prohlášení se dále uvádí seznam hráčů, kteří by měli v zimní pauze Zábřeh posílit: Radek Drulák mladší, Tomáš Pavlínský, Filip Šubrt. „Další jsou v jednání,“ píše Piňos.

Jisté ale je, že nový sportovní manažer hledá trenéra. S koncem podzimní části totiž u týmu skončil Jiří Jurásek a do zahájení zimní přípravy ho musí někdo nahradit. Nahlas se hovoří například o Milanovi Nekudovi.

„Pan Nekuda je jedním z kandidátů na místo zábřežského trenéra, dalšími je Ota Vyskočil, Roman Hanus a současný asistent Jiří Kouřil,“ dodává Vojtěch Piňos.