Nedávno Šumperk doma padl nula jedna s Kralicemi. Přestože do kralické obrany bušil, leč marně. Podobný obrázek byl k vidění i v sobotu. Šumperk byl velkým favoritem, jenže nedokázal najít recept na doslova betonovou obranu hostů.

„Jsem velmi nespokojen, soupeř jen betonoval, my do něho bušili, ale nedokázali jsme dát gól. Šance jsme spálili. Měli jsme ho jednoznačně porazit. Dvě, tři vyložené šance jsme měli, jenže ze tří metrů jsme nedali do prázdné brány," konstatoval šumperský kouč Zdeněk Strouhal.

Šumperku vcelku funguje obrana, ale střílení gólů je problém. „Je pravda, že gólů moc nedostáváme, ale na druhou stranu jich ani moc nedáváme," říká Strouhal. „Na to, kolik šancí v zápasech míváme, jich střílíme opravdu málo."

Šumperk je po pádu z divize pro mnohé jedním z favoritů krajského přeboru, šumperský kouč ale tuší, že sezona nebude pro jeho svěřence jednoduchá. „Chceme s vedením klubu v nějakém horizontu zlepšit situaci a týmu, ale už když jsem nastupoval, věděl jsem, že to nebude lehké a nebude to hned. Musíme konsolidovat tým, zatím je nás tak deset plus dorostenci, takže situace není ideální," přiznává Zdeněk Strouhal.

Pro hosty je bod téměř senzací, přijeli bez osmi hráčů základní sestavy, do hry se tak zapojili dorostenci a hráči béčka, kteří hrají čtvrtou třídu, tedy nejnižší soutěž. „Jeli jsme do Šumperku s velikými obavami, prvních dvacet minut to bylo i vidět, kluci měli ze soupeře veliký respekt," říká kouč Chválkovic Zbyněk Odstrčil.

Jeho tým hrál od 75. minuty bez vyloučeného Kacmarczyka, který musel ven po druhé žluté kartě. „Závěr byl pro nás hodně náročný. Šumperk ve druhé půli neměl zdaleka takovou převahu, jako v půli první, ale když jsme šli do deseti, museli si naši hráči sáhnout až na dno, někteří zápas dohráli opravdu na pokraji fyzického vyčerpání, jeli na krev. I proto je bod v téhle situaci pro nás s takovým soupeřem více než cenný," dodal kouč Odstrčil.

FK SAN-JV Šumperk – SK Chválkovice 0:0

Šumperk: Kreizl – Vývoda, Herynek, Skopal, Macek – Reichl – Kocourek (46. Podhorný), Hruda, Křepelka, Jurásek – Baláž (65. Janků). Trenér: Zdeněk Strouhal.
Chválkovice: Urbánek – Korec, Sázel, Vališ, Mifka (90. Andrýsek) – Kummer (70. Opletal), Kacmarczyk, Novotný, Štefek, Štrbík – Kvapil (87. Ihnát). Trenér: Zbyněk Odstrčil.