Peripetie kolem šumperského fotbalu jako by neměly konce. Jarní sestup z divize, najmutí manažera Antonína Mury, který se téměř nestačil chopit funkce, aby byl odvolán, domácí ztráty a zatím výkony, které mají do divizního lesku (který by adept na postup měl umět produkovat) hodně daleko.

„Dnes to nemělo kvalitu, před tím jsme alespoň měli šance, ale dnes jedinou až někdy v devětaosmdesáté minutě. Jinak nic a to je bída," hlesnul po utkání evidentně smutný Zdeněk Strouhal, kouč Šumperku.

Mohelnické béčko navzdory představám nepřijelo na dohrávku nacpané hráči divizního áčka, přesto bylo výrazně lepší. Navíc domácí borci nabídli svými chybami v rozehrávce soupeři takové možnosti, že je divu, že padl jen jeden gól. „To jsou chyby, které ani nedokážu komentovat," říká Strouhal.

Šumperk neměl během utkání delší pasáž, kdy by soupeře přetlačil, nebo dostal kombinací či bojovností pod tlak, což není divu: nahrát úspěšně dvakrát za sebou na nohu hráči, který má na sobě dres ve stejné barvě jako nahrávající borec, to je pro řadu šumperských hráčů věc nemožná… „Navíc má řada našich hráčů problémy s kondicí," připustil Zdeněk Strouhal.

V první půli padl jediný gól, Jirka Kloss využil nedorozumění domácích stoperů, vzal jim míč a šel sám do šestnáctky, kde pod nohama gólmana skóroval.

Šumperk se nezmohl na obrat, celou druhou půli se spíše bránil, až v poslední minutě kopal tři standardní situace, jenže dvakrát místo vyrovnání zaplatil. Nejdříve dostal žlutou kartu gólman Ladislav Šabo za faul v šestnáctce hostů, neboť i on šel do mohelnického vápna na roh, při dalším se nedokázal včas vrátit, hosté překopli hřiště a Jan Marák dal pojistku do prázdné brány jako při hokejové power play.

„Mohelnice měla kvalitu, nestačili jsme na ni po herní stránce, ani kondičně, proto to vypadala tak, že hráči nehrají na plno, ale prostě na víc v tuhle chvíli nemají," konstatoval Zdeněk Strouhal.

„Pro nás zlaté body, pro nás je každý bod v krajském přeboru úspěchem. Spolehli jsme se na hráče béčka a dorostence. Byli jsme na Šumperk docela dobře připraveni, velmi dobře zafungoval Tomáš Horák jako defenzivní štít, výborně to tam čistil, tohle nám fungovalo," uvedl kouč Mohelnice Roman Berka.

„Chtěli jsme hrát na brejky, ale ne zalezlí, bránili jsme aktivně, Šumperku jsme narušovali rozehrávku už na půlce, že se domácí trápili, to pro mě není překvapení, hráli jsme dnes proti Šumperku opravdu dobře. Měli jsme velice blízko k odraženým balonům, které jsme sbírali lépe než domácí," dodal Berka.

Mohelnice se v tabulce krajského přeboru posune na desátou příčku, Šumperk zůstává pátý s dvoubodovým náskokem na Mohelnici.

FK SAN-JV Šumperk – FK Mohelnice 0:2 (0:1)

Branky: 39. Kloss, 90. Marák. Rozhodčí: Hampl – Gallo, Chládek.
Šumperk: Šabo – Hruda, Herynek (46. Janků), Kocourek, Vývoda – Baláž (46. Šabršula), Horák, Reichl, Bajger – Podhorný, Křepelka. Trenér: Zdeněk Strouhal.
Mohelnice B: Tvrdoň - Heidenreich, Kulíšek, T. Krejčí, Strnad – Horák – Kotůlek (29. Kutal, 87. Najman), Kloss (90. Tyráček), Marák, Rabenseifer (76. Srdýnko) – Ryba. Trenér: Roman Berka.