„Konečný výsledek je opravdu skvělý, takto vysokou výhru v Šumperku dlouho nepamatujeme,“ neskrýval úvodem maximální spokojenost domácí kouč Bohdan Hecl.

„Jen mě mrzí, že jsme dnes nemohli hrát na hlavní travnaté ploše, kde už je spíše jen bahno. V optimálním stavu nebylo ani zadní hřiště, proto jsme museli nastoupit na umělku. Z toho jsem měl obavy, protože na užším hřišti se trochu mažou herní rozdíly, je to hodně o soubojích, ale nakonec mě těší, jak jsme to zvládli, hlavně nástup do utkání a vůbec celý první poločas byl z naší strany hodně povedený,“ uvedl dále Bohdan Hecl.

Fotbalisté Dubicka (v bílém), ilustrační foto.
Dubicko zakončilo podzim výhrou, v souboji nováčků doma porazilo Všechovice

Diváci, kteří tentokrát přišli o něco později, mohli litovat. Rozbíhala se teprve druhá minuta a hned se měnilo skóre. Ve vápně byl při své šanci sražen gólmanem Michal Muzikant a úspěšnou penaltou odstartoval své střelecké galapředstavení Filip Rozsíval.

Stejný hráč poté připravil i druhou domácí trefu, když naservíroval míč hlavou zakončujícímu Miroslavu Podhornému.
A ve 37. minutě se následně šumperský záložník s ligovými zkušenostmi nejlépe zorientoval při zmatku v šestnáctce soupeře, obešel gólmana a dával do prázdné – 3:0.

K tomu měl Šumperk do přestávky i plno dalších šancí, jednou trefil břevno, protivník naopak pořádně zahrozil pouze jednou.

„Přesto jsem kluky o půlce nabádal, abychom nepolevili s tím, že už je hotovo, ale ten vývoj asi měli v hlavách a potom už jsme nehráli tak naplno jako v první půli, pětadvacet minut druhé části bylo z našeho pohledu až příliš pasivních,“ konstatoval Bohdan Hecl.

Ke konci duelu však Šumperk svého soupeře definitivně dorazil. V 76. minutě zkompletoval hattrick střelou z malého vápna Filip Rozsíval a bylo rozhodnuto.

Mohelnice doma remizovala s Vyškovem
Mohelnice vedla o dva góly, nakonec uhrála s Vyškovem jen bod

V samotném závěru si domácí stačili vylepšit sebevědomí ještě dalšími třemi zásahy v rozmezí pouhých čtyř minut. Postupně se prosadili Nimrichtr, po něm střídající Křepelka a skóre na konečných 7:0 uzavřel symbolicky kanonýr Rozsíval.

FK Šumperk - TJ Slovan Bzenec 7:0 (3:0)

Branky: 2. (pen.), 37., 76. a 87. Rozsíval, 18. Podhorný, 82. Nimrichtr, 85. Křepelka. Rozhodčí: Nápravník – Staněk, Havlín. ŽK: Bernard – Košut, Škodík. Diváci: 150.

Šumperk: Kreizl – Olejník, Purzitidis, Španihel, Jurásek – Ševčík (68. Dostál), Bernard (63. Křepelka) – Muzikant, Rozsíval, Podhorný (75. Horák) – Nimrichtr. Trenér: Bohdan Hecl.