Celek Bohdana Hecla tedy zatím v odvetách získal již deset bodů, což jej posunulo ze sestupových pozic již na jedenáctou příčku divize, v posledních dvou duelech navíc Šumperk nasázel neuvěřitelných jedenáct gólů.

Nedělní duel na Vysočině poté byl pro domácí i hosty nesmírně důležitý, když před tímto zápasem dělil oba protivníky v tabulce jediný bod.

„Věděli jsme, že domácí nejsou momentálně v optimální herní pohodě, když mají nějaké zraněné hráče. Hlavně jsme se pak snažili využít toho, že máme více rychlostních typů hráčů, hned od začátku jsme se chtěli hrát aktivní fotbal, což se nám docela dařilo, když jsme byli více na míči," prozradil úvodem šumperský kouč Bohdan Hecl.

Hostům navíc vyšel úvod i v koncovce, když se v 11. minutě po individuální akci prosadil Lukáš Horák, stejný hráč pak obstaral i druhou šumperskou trefu, tentokrát těžil z nahrávky Rozsívala.

„Po našem prvním gólu to ale bylo hodně o soubojích, byla tam jen řada nákopů, oba soupeři si byli vědomi tíhy zápasu, což jim možná trochu svazovalo ruce. My jsme navíc ještě do poločasu dostali dvě zbytečné žluté karty," říká dále Bohdan Hecl.

„O přestávce jsme proto kluky v kabině nabádali, že musí hrát maximálně koncentrovaně, naštěstí jsme si to pak už pohlídali," těší Bohdana Hecla.

Hned zkraje druhého dějství se podařilo Šumperku dát dva slepené góly, když se v rozmezí jediné minuty prosadili Rozsíval a Nimrichtr a za stavu 0:4 bylo o vítězi prakticky rozhodnuto.

Definitivní podobu výsledku dali později Konečný a svým druhým gólem Nimrichtr.

„Výsledek šest nula ze hřiště soupeře je samozřejmě úžasný, pro kluky to je odměna za jejich dlouhodobou práci. Nesmíme ale usnout na vavřínech, protože teď nás čekají dva důležité zápasy na domácí půdě, ve kterých budeme chtít potvrdit naše dosavadní jarní výkony," dodal závěrem Bohdan Hecl.

Již následující neděli 17. dubna přivítá Šumperk na svém hřišti Žďár nad Sázavou, o týden později pak hostí celek Tasovic.

Tatran Ždírec nad Doubravou – FK Šumperk 0:6 (0:2)

Branky: 11. a 33. L. Horák, 53. a 73. Nimrichtr, 52. Rozsíval, 62. Konečný. Rozhodčí: Částečka – Lysák, Mička. ŽK: Cestr, Kolouch, Novotný – L. Horák, Demeter. Diváci: 170.

Šumperk: Kreizl – Kotzmann, Jindra, Španihel, Jurásek – Demeter (46. Konečný), Reichl – L. Horák (57. Muzikant), Rozsíval, Podhorný (62. Purzitidis) – Nimrichtr. Trenér: Bohdan Hecl.