O jejich setrvání v divizi se tak rozhodne až v posledním soutěžním kole, kdy doma svěřenci kouče Bohdana Hecla přivítají Přerov.
„Letošní ročník je opravdu mimořádně vyrovnaný a je opravdu unikát, že i s dosavadním ziskem třiceti šesti bodů stále nemáme jistou záchranu,“ posteskl si vedoucí šumperského týmu Ladislav Šabo.

„Bylo nám jasné, v jaké jsme situaci, a přestože byli domácí jasným favoritem, chtěli jsme si z Rýmařova minimálně bod odvézt a měli jsme k tomu opravdu velice blízko,“ prozradil dále Ladislav Šabo.

Hosté sice začali o něco aktivněji, jenže zhruba od desáté minuty jim začala váznout hra ve středu hřiště, kde domácí spoléhali na průnikové přihrávky, se kterými měl Šumperk plno starostí.

A právě po jedné z takových akcí hosté poprvé inkasovali, když ve 33. minutě laxně ztratili míč, domácí se jednou rychlou přihrávkou dostali až před bránu a Radek Němec otevřel skóre – 1:0 pro Rýmařov.

Také v dalším průběhu první půle měl favorit ještě několik podobných akcí, kdy mohl navýšit skóre, ale naštěstí pro Šumperk soupeř buď netrefil bránu, nebo jeho šanci na poslední chvíli zblokovala defenziva hostů.

„Na šance byli první poločas určitě lepší domácí a asi po zásluze vedli, nám se naštěstí hned zkraje druhého dějství podařilo vyrovnat,“ prozradil dále Ladislav Šabo.

O vyrovnání se postaral ve 46. minutě Jan Nimrichtr. Za tohoto stavu se poté hrál docela otevřený fotbal, jenže Šumperk stále trápila špatná hra ve středu hřiště a téměř každá přihrávka v tomto prostoru jak se říká „zaváněla“ gólem.

Na druhé straně ale také hosté měli během druhé půle dvě tři tutovky, při nichž se však vyznamenal rýmařovský gólman Petr Kameník, jenž v minulosti působil právě i v Šumperku.

S přibývajícím časem pak vše směřovalo k tomu, že si hosté odvezou z rýmařovského hřiště kýžený bod, jenže v 89. minutě přišel šok pro Šumperk.

Po dalším z nákopů na střed hřiště prohráli hosté souboj, balón se dostal na rýmařovského Tomáše Šupáka, který prostřelil brankáře Martina Kreizla a hostům tak zůstaly pouze oči pro pláč.

„Teď už zkrátka nemáme kam couvnout, poslední kolo hrajeme doma s Přerovem a musíme získat bezpodmínečně tři body, ani případná remíza by totiž za určitých okolností nemusela stačit. Bude to nesmírně těžké, ale pevně věřím, že to zvládneme,“ burcuje před klíčovým duelem tohoto divizního ročníku šumperský Ladislav Šabo.

SK Jiskra Rýmařov – FK Šumperk 2:1 (1:0)

Branky: 33. R. Němec, 89. Šupák - 46. Nimrichtr. Rozhodčí: Bernatík - Kozubík, Šimoník. ŽK: Kameník, Hoza, Harazin, Němec, J. Furik, Šupák – Krayzel, Bernard, L. Horák, Rýznar. Diváci: 220.
Rýmařov: Kameník – T. Němec, Hoza, Harazin, R. Němec, J. Furik, Dydowicz, M. Furik (91. Z. Horák), Šupák, Ondruška, Krejčí. Trenér: Milan Furik.
Šumperk: Kreizl – Můčka, Španihel, Krayzel, Kotzmann (46. Jurásek) – Bernard, Nimrichtr – Rýznar, Rozsíval, Podhorný (76. Ševčík) – L. Horák (85. Kolomazník). Trenér: Bohdan Hecl.