Jistě, jsou za námi pouze čtyři kola, jenže: jediný vstřelený gól a skóre 1:7, dva body.

Vás z toho nemrazí? A to není narážka na jméno kouče Mrázka…

Poprava Šumperku v Benešově chronologicky49. minuta - 1:0, gól padl po trestném kopu, míč se dostal ve vápně  k Juchelkovi, který střelou po zemi zamířil na vzdálenější tyč

59. minuta - 2:0, střela ze dvaceti metrů zamířila do břevna, přišla ale gólová dorážka hlavou

72. minuta - 3:0, trestný kop téměř ze středového kruhu, míč propadl na zadní tyč a přišla gólová dorážka ze 6 metrů

74. minuta - 4:0, rychlá kombinace až do šestnáctky, tam dorážka ze dvou metrů

Ten ještě minulý víkend tvrdil, že se s týmem dá pracovat, že to chce trpělivost. Nyní už naznačuje, že tenhle soubor v kritických situacích nemá zatím sílu překousnout nepříznivé okolnosti. „Charakter se pozná v těžkých okamžicích. Ještě do stavu dva nula jsme hráli fotbal, pak jsme byli hodně odevzdaní," konstatoval.

Šumperk přitom hrál dlouho více než vyrovnané utkání, především na počátku druhé půle měl více ze hry. Dvakrát byli hosté blízko gólu: Opravil hlavičkoval ze dvou metrů, ale gólman jeho šanci vytěsnil. Mlynář překrásně zahrál přímý kop z osmnácti metrů, ale těsně vedle tyče. „Chybí nám i trošku štěstí, ale těžko tohle budu říkat někomu, kdo zápas neviděl a přečte si výsledek," říká Mrázek.

Jenže: divizní nováček z Dolního Benešov je k nezastavení. Benešovští začali výborně. Už ve třinácté minutě pálil Labuda do tyče. O dvě minuty později se mladý útočník dostal do samostatného nájezdu, avšak přestřelil bránu. „Poté si vybrala jedinou slabší chvilku naše obrana, naštěstí soupeřův hráč z dobré pozice střílel vedle tyčky," vydechl si kouč Dolního Benešova Dušan Christoph. Po zbytek úvodního dějství měli domácí navrch, avšak do čisté gólovky se nedostali. „Šumperk se  zatáhl před vlastní šestnáctku, držel pozice a my jsme se jen těžko dostávali k ohrožení jeho branky," přiznal Christoph.

Po přestávce se začaly dít věci. Už po čtyřech minutách hry zahrával Haas trestný kop, s jeho rozehráním neotálel, poslal míč na Juchelku. Dolnobenešovský kapitán vlétl do šestnáctky a střelou k tyči otevřel skóre. V 59. minutě Šumperk inkasoval znovu. Juchelka trefil břevno a odražený míč dopravil hlavou do sítě nekrytý Adamík. „Hra byla zcela v naší moci. Šumperk otevřel hru, avšak hodně kazil," řekl k druhému poločasu domácí kouč.

Kluci by neměli číst novinyUž po minulém víkendu se snesla na šumperské hráče vlna kritiky, rozruch vyvolala reportáž Deníku z utkání Šumperk versus Slavičín. Zápas skončil bezbrankovou remízou a byl přehlídkou nesmírné marnosti a nudy. „Hráči to četli a hodně je to dostalo pod tlak. Bylo to napsáno objektivně, ten zápas tak opravdu vypadal, ale kluci si to hodně berou, já se spíše snažím jim říkat ty pozitivní věci. Ale chápu, že se to o moc jinak napsat nedalo. Hráčům jsem doporučil, aby po takových výkonech noviny raději nečetli," přiznal šumperský kouč Petr Mrázek. Zmiňovanou reportáž si můžete přečíst ZDE

V 72. minutě přišel pěkný fotbalový moment. Po dlouhém trestném kopu se uvolnil Labuda, obešel dva protihráče a nechytatelnou střelou zvyšoval na 3:0. O dvě minuty později pálil Radek, balonu se nakonec zmocnil Haas a dorazil ho do opuštěné branky. „Měli jsme další šance, které se nám nepodařilo proměnit. Nedělám to často, ale za dnešní výkon musím celý tým pochválit, zaslouží si absolutorium," řekl spokojený Dušan Christoph. Jeho tým má nyní deset bodů a v tabulce okupuje první příčku.

„I když jsme dali jen jeden gól za čtyři zápasy, naším největším problémem není střílení branek, ale obrana. To je naše největší slabina. Obrana není schopna vzít soupeři míč a poslat ho spoluhráčům vepředu," míní kouč Mrázek.

FC MSA Dolní Benešov – FK SAN-JV Šumperk 4:0 (0:0)

Branky: 49. M. Juchelka, 59. Adamík, 72. Labuda, 74. Haas.
Dolní Benešov: Švrčina – Laryš, Moravec, Brunclík, Štefek (86. Vaculík) – Moc (68. Radek), Juchelka, Majewski, Haas (81. Tchuř) – Labuda (75. Marek Vitásek), Adamík (84. Klinger). Trenér Dušan Christoph.
Šumperk: Šabo – Klos, Opravil, Reichl, Kocourek (70. Pobucký) – Bajger (79. Hruda), Smrž, Mlynář, Svačina (79. Z. Horák) – Woitek (79. Baláž), Gábor (70. L. Horák). Trenér: Petr Mrázek.