Navíc doposud Šumperk na svém hřišti v tomto ročníku inkasoval pouze jediný gól, tentokrát však musel domácí gólman lovit míč ze sítě hned čtyřikrát.

Zkrátka zkušený tým Tišnova v čele s exligovým fotbalistou Petrem Švancarou hrál tentokrát jednoznačné prim.

„Soupeř vyhrál zaslouženě a nezbývá, než mu pogratulovat k výhře,“ uznal sportovně kvalitu protivníka šumperský kouč Bohdan Hecl.

„Na tohle utkání jsem se snažil kluky namotivovat s tím, že pro nás je to takový vrchol podzimu, kdy si můžeme otestovat svoje schopnosti proti hráčům, co prošli vyššími soutěžemi. Zápas jen potvrdil, že Tišnov je na špici tabulky oprávněně,“ uvedl dále lodivod Šumperku.

Rapotín vyhrál na hřišti holické rezervy
Rapotín překvapil na hřišti holické rezervy

V domácím prostředí se sice letos Šumperku daří, přesto od úvodních minut bylo patrné, že větší kvalita je na straně hostů, kteří již v první půli nakročili za dalšími třemi body, když si dvěma slepenými trefami zajistili klíčový náskok.

„Přesto jsme se o přestávce v kabině hecovali, že se ještě pokusíme se zápasem něco udělat, což se nám hned zkraje podařilo,“ doplnil dále Bohdan Hecl.

Ve 48. minutě po standardní situaci procpal balón do sítě Purzitidis a dal tak na 1:2, jenže ze snížení se Šumperk dlouho neradoval a záhy opět inkasoval.

„Měli jsme tento stav udržet delší časový úsek, bohužel soupeř dal moc brzo třetí gól a potom už to bylo pro nás hodně složité, přesto jsme se nevzdali, což mě těší,“ konstatoval trenér Šumperku.

Fotbalisté Uherského Brodu (v červených dresech) ve 12. kole Fortuna MSFL porazili poslední Mohelnici 2:0.
Mohelnice má na kontě další prohru, na hřišti nováčka nedala ani gól

Domácí se snažili tlačit dopředu, stačili si vytvořit i tři tutovky, ale tišnovský gólman Martin Doležal byl pokaždé připraven.

Asi nejvíce se pak zaskvěl při akci Lukáše Horáka, jenž pálil z malého vápna. Naopak v 68. minutě hosté definitivně potvrdili své vítězství.

„I tak doufám, že jsme divákům předvedli, že fotbal hrát umíme, herně nemám klukům moc co vytýkat, ale na druhou stranu to pro nás je druhá porážka v řadě, teď navíc jedeme ven,“ dodal na závěr Bohdan Hecl.

Kromě prohry musel domácí kouč skousnout ještě další hořkou pilulku, když v průběhu první půle se Šumperku zranil záložník Marek Smrž, jenž si z tvrdého souboje odnesl zlomeninu klíční kosti.

FK Šumperk – AFK Tišnov 1:4 (0:2)

Branky: 48. Purzitidis - 35. Schneider, 37. Sodomka, 53. Bubeníček, 68. Pospíšil. Rozhodčí: Hlubinka - Nejezchleb, Podhajský. ŽK: Bernard – Huška, Schneider, Švancara, Bednář. Diváci: 220.
Šumperk: Kreizl – Olejník, Španihel, Purzitidis, Jurásek – Smrž (43. Ševčík), Bernard – Horák, Rozsíval, Podhorný (46. Muzikant) – Nimrichtr (69. Křepelka). Trenér: Bohdan Hecl.