„Nechtěli jsme mít volný víkend bez zápasového vytížení, tak jsme si domluvili ke konfrontaci papírově slabšího soupeře s tím, že si chceme vyzkoušet útočnou fázi, což se nám ale vůbec nedařilo, byla tam spousta nepřesností,“ nebyl moc nadšen kvalitou hry šumperský kouč Petr Strnad.

Gólový účet tohoto zápasu odstartoval dvěma zásahy v první půli zkušený Lukáš Horák, na 3:0 zvyšoval po přestávce Filip Rozsíval.

Později se ke slovu dostali hosté, když snížili zásluhou svého mataroda Teznera, na jeho gól ale domácí hned dvakrát odpověděli.

Poslední slovo přesto nakonec patřilo Jindřichovu, který po standardní situaci upravil těsně před koncem výsledek do konečné podoby 5:2.

„Zbytečně jsme ztráceli míče, měli jsme to daleko jednodušeji dohrávat do zakončení, takže dnes opravdu příliš spokojený nejsem. Utkání splnilo účel snad jen po kondiční stránce, herně máme pořád co zlepšovat,“ říká dále trenér Petr Strnad.

„Jsme v situaci, že hrajeme s tím, co máme, současný kádr potřebujeme doplnit minimálně o dva až tři fotbalisty, kteří by naši sestavu trochu okysličili a zkvalitnili. Hledáme, ale zatím se nám to příliš nedaří, někteří kluci jsou teď navíc nemocní, takže to tentokrát asi nebylo moc pohledné, snad to příště už bude lepší,“ doufá Petr Strnad.

Další příprava čeká na šumperské fotbalisty již ve středu 8. února, kdy se představí v Olomouci proti devatenáctce Sigmy.

FK Šumperk – Olpa Jindřichov 5:2 (2:0)

Branky Šumperku: L. Horák 2, Rozsíval 2, Novák.
Šumperk: Efenberger – Jurásek, Z. Horák (10. Dostál), Demeter, Rýznar – Ševčík, L. Horák, Rozsíval – Kolomazník, Nimrichtr, Novák. Trenér: Petr Strnad.