Během dvou dní bude o prvenství hrát dohromady 24 celků a mezi nimi nebude chybět ani domácí žákovské mužstvo. „Pevně věříme, že v turnaji nebude hrát druhé housle. Nicméně základní skupinu vyfasoval velice náročnou, v čele s triem pražských klubů. Mezi nimi nechybí ani pražská Sparta,“ píší webové stránky FK Šumperk.

Kromě Sparty narazí šumperské naděje taky na Bohemias Praha, Meteor Praha, Ústí nad Labem a nedaleký Uničov.

Ondrášovka Cup je fotbalový podnik, který se v různých formách koná už od roku 2013. Ve svém prvním ročníku do turnaje zasáhly i týmy ze Slovenska, hrálo se však jen v jedné kategorii. Už o rok později se turnaj rozrostl o kategorie U8 až U11.

Zásadní přerod pak přišel roku 2016, kdy se Ondrášovka Cup rozšířil o věkové kategorie U12 a U13 a hlavně získal oficiální status Pohár mládeže FAČR v kategoriích od U8 až po U13.

Kromě zlepšování po samotné sportovní stránce turnaj postupně začal nadějné hráče, ale i funkcionáře vzdělávat, a to v oblasti správného stravování nebo mentální koučinku.

V minulém roce se v Šumperku hrála finálová fáze kategorie U12, tehdy domácí skončili na 9. místě. O rok starší fotbalisté, tentokrát pod kategorií U13, si tak atmosféru domácího turnaje mohou vychutnat po roce znovu.

Jakožto kategorie U13 bude FK Šumperk obhajovat čtvrtou pozici, kterou v minulém roce vybojoval ve finálové fázi hrané v Roudnici nad Labem.

Marek Heinz a Tomáš Ujfaluši (vpravo) na Ondrášovka Cupu v Šumperku
Ujfaluši v Šumperku: Dřív jsme neměli možnost hrát takové turnaje

SKUPINA A

AC Sparta Praha, SK Uničov, CU Bohemians Praha, FK ŠUMPERK, FK Meteor Praha VIII a FK Ústí nad Labem

SKUPINA B

SK Dynamo České Budějovice, FC Slovácko, Viktoria Plzeň, SK Sigma Olomouc MŽ, FC Táborsko a Fotbalový club Zlín

SKUPINA C

FC Hradec Králové, FC Zbrojovka Brno, 1. FK Příbram, MFK Karviná, SK Slavia Praha a SK Kladno

SKUPINA D

FK Dukla Praha, FC Baník Ostrava, FK Pardubice, FK Fotbal Třinec, Junior Chomutov a FK Teplice