Před týdnem sice Šumperk padl, nicméně po solidním výkonu, před dvěma týdny doma dokonce vyhrál po velmi dobrém výkonu.

Tentokrát to vypadalo spíše jako turistický výšlap než boj o holý život. „Tohle mě mrzí, žádné srdíčko, žádný souboj, kdybychom třeba nafasovali pár žlutých karet, že se o výsledek pereme a soupeře by to bolelo, budiž, ale tohle bylo špatné," říkal bezprostředně po utkání kouč domácího celku Bohdan Hecl.

Byť se patrně mohlo utkání odehrát na živé trávě, právě kouč Hecl rozhodl, že se půjde hrát na menší hřiště s umělým povrchem. Šumperk na něm totiž většinou soupeře převálcuje. „Hosté mají potíže s bráněním standardek, takže na menším hřišti je pro ně tohle velká nevýhoda. Máme větší hráče, navíc soupeř venku hraje hlavně na brejky, což se tady na malém prostoru lépe hlídá. Ale to bychom museli zabrat a předvést nějaký výkon. Vždyť mi v první půli neměli ani jednu šanci," vysvětloval Bohdan Hecl.

Šumperk hrál bez Lukáše Horáka (zraněné koleno), jeho fotbalovost domácím tentokrát znatelně chyběla. „Nemělo to vůbec náboj, po přestávce se to trochu zlepšilo, ale jen na chvíli," podotknul Hecl.

Dvacet minut před koncem sice Šumperk zásluhou Miroslava Podhorného snížil, několikrát ale na poslední chvíli řešil brejky soupeře, jeden z nich neuhlídal, když Vladislav Mitáš přeloboval asi z osmnácti metrů gólmana Kreizla. „Co si budeme povídat, byla to zasloužená výhra hostů," dodal Bohdan Hecl.

„O výsledku dnes rozhodlo naše větší nasazení a chuť do hry. V první půli mi domácí připadali takoví mrtví, pohlídali jsme si jejich nákopy, které chtěli hrát přes svého hrotového hráče, dokázali jsme sbírat odražené míče a ze čtyř šancí se nám podařilo dát tři góly, byli jsme produktivní," prozradil trenér Bystřice Martin Maša.

„Určitě jsme spokojení. V posledních zápasech jsme totiž vždy vedli, ale nedotáhli výsledek do konce, takže když Šumperk snížil na jedna dva, tak nám trochu zatrnulo. Naštěstí se nám záhy podařilo dát pojistku v podobě třetího gólu, pak už se zápas v klidu dohrával," doplnil Martin Maša.

Šumperk versus Bystřice nad Perštejnem.

FK Šumperk – SK Bystřice nad Pernštejnem 1:3 (0:1)

Branky: 71. Podhorný – 14. Prášil, 68. Zbytovský, 85. Mitáš. ŽK: Herynek – 75. Malý. Rozhodčí: Popelák – Drozdy, Marek. Diváci: 100.
Šumperk: Kreizl – Herynek (63. Nimrichtr), Skopal (68. Nemeth), Reichl, Hruda – Barcal, Španihel - Kotzmann, Šalamoun (46. Konečný), Podhorný – Pezzoti. Trenér: Bohdan Hecl.
Bystřice: Trávníček – Adamec (86. Illek), Vícha, Mitáš, Zbytovský, Svoboda, Prášil (89. Urbánek), Malý, Sklenář, Padrtka (63. Chocholáč), Šponar. Trenér: Martin Maša.

tabulka.